İsrail medyası Tel Aviv'in İran'a saldırmak üzere olduğunu iddia etti | Dış Haberler

İran, 1 Ekim'de İsrail'e füze saldırısında bulunmuş, İsrail de İran'ın bu saldırısına karşılık verileceğini bildirmişti. İsrail'in İran'a nasıl yanıt vereceği belirsizliğini korurken, İsrail devlet televizyonu KAN'ın haberinde İsrail'in İran'a yönelik saldırıyı başlatmak üzere olduğu iddia edildi.

İsrail kamu yayın kuruluşu KAN, Tel Aviv'in İran'a saldırmayı planladığını öne sürdü. Bu iddiaya göre, ABD'nin saldırının şiddetini azaltması için baskı yapmasına rağmen, İsrail bu saldırıya hazırlanıyor.

KAN'ın adını açıklamadığı İsrailli yetkililere dayandırdığı habere göre, İsrail tarihinde benzeri görülmemiş bir gerginlik ve karmaşanın yaşandığı şu dönemde, olası bir İran saldırısına hazırlanıyor.

Haberde, ABD'nin İsrail'in İran'a yönelik saldırısına odaklandığı ve saldırının hafifletilmesi için baskı yaptığı belirtiliyor. İsrail'in bu konuda ABD'den aldığı baskı, iki ülke arasında hassas bir denge yaratıyor.

İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant, dün bir askeri üsse yaptığı ziyarette, İran'a olası bir saldırıya dair ipuçları vermiş ve "İran'a saldırdıktan sonra herkes sizin hazırlık ve eğitim sürecinde neler yaptığınızı anlayacak." demişti.

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Hamas lideri Yahya Sinvar'ın İsrail'in Gazze'nin güneyindeki Refah'ta düzenlediği saldırıda hayatını kaybetmesinin ardından başlayan Orta Doğu turu kapsamında dün İsrail'e gelmişti.

Blinken, İsrail ziyaretinin ardından Suudi Arabistan'a geçmişti.

İran, 1 Ekim'de İsrail'e füze saldırısında bulunmuştu. Tel Aviv yönetimi, İran'ın bu saldırısına karşılık vereceğini açıklamıştı.

İsrail'in Kanal 13 televizyonunda yer alan bir habere göre, ABD, Tel Aviv'den İran'a yapılacak saldırının şiddetini azaltmasını istemiş.

Bu iddiaya ilişkin İsrail yönetiminden henüz bir açıklama yapılmadı.

Öte yandan ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, bugün Tel Aviv'de yaptığı açıklamada, İsrail'in İran'a vereceği yanıtın "gerginliği artırmaması" konusunda uyarıda bulunmuştu.

Benzer Videolar