İsrail güvenlik kabinesinin İran'a düzenleyeceği saldırıyı netleştiremediği bildirildi | Dış Haberler

İran'ın İsrail'e geçen hafta düzenlediği saldırının ardından İsrail güvenlik kabinesi, gece saatlerinde bir araya geldi. İsrail basınında yer alan habere göre, yaklaşık 4 saat süren oturumun ardından İran'a yapılacak saldırıya ilişkin karar alınmadı ve oylama yapılmadı.

İsrail'in güvenlik kabinesi, gece saatlerinde gerçekleşen bir toplantıda İran'a yönelik potansiyel bir askeri müdahale konusunda anlaşmaya varamadı.

Yediot Ahranot'un haberine göre, Başbakan Binyamin Netanyahu'nun başkanlığında gerçekleşen yaklaşık dört saatlik oturumun ardından İsrail'in İran'a saldırı düzenlemesiyle ilgili bir karar alınamadı ve oylama yapılmadı.

Habere göre, kabine henüz Başbakan Netanyahu ve Savunma Bakanı Yoav Gallant'a İran'a karşı bir eylem başlatma yetkisi vermedi.

Kabinenin karara varamaması nedeniyle, Gallant'ın Pentagon'u ziyaret ederek İran'a saldırı planlarını görüşmek üzere Washington'a yaptığı yolculuğu da erteledi.

9 Ekim'de gerçekleşen bir telefon görüşmesinde, ABD Başkanı Joe Biden'ın Netanyahu'dan "Beyrut'taki saldırıları en aza indirgemesini" istediği iddia ediliyor.

İran, 1 Ekim'de İsrail'e füze saldırısı düzenlemişti. Tel Aviv yönetimi, İran'ın saldırısına misilleme yapılacağını açıklamıştı.

Benzer Videolar