İsrail Gazze'de Cibaliye Mülteci Kampı'na saldırdı: 33 ölü, 85 yaralı | Dış Haberler

İsrail ordusunun Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Cibaliye Mülteci Kampı'na düzenlediği hava saldırılarında en az 33 kişi hayatını kaybetti, 85 kişi yaralandı

İsrail, Gazze Şeridi'nin kuzeyinde bulunan Cibaliye Mülteci Kampı'na akşam saatlerinde yoğun bir şekilde bombardıman düzenledi. 14 gün süren kuşatma sonucunda Gazze'nin sağlık sistemi çökertilmiş, iletişim hatları kesilmiş ve insani bir felaket yaşanmıştı.

Filistin Hükümeti'nden yapılan açıklamaya göre, İsrail savaş uçaklarının düzenlediği hava saldırıları sonucunda en az 33 Filistinli hayatını kaybetti. Kurbanlar arasında 21 kadın ve çocuk bulunuyor. 85 kişi de yaralandı ve durumu ağır olanların olduğu belirtildi.

Enkaz altında halen çok sayıda kişinin mahsur kaldığı tahmin ediliyor. Bu nedenle ölü sayısının 50'yi bulmasından endişe ediliyor. Açıklamada, "Filistin halkına karşı yapılan bu soykırımı sessizce izleyen dünya ülkelerinin ahlaki çöküşünü kınıyoruz. İsrail'in Gazze Şeridi'nin kuzeyinde, Cibaliye Mülteci Kampı'nda devam eden katliamı en güçlü şekilde lanetliyoruz. Dünya devletlerinden sivil halka, çocuklara ve kadınlara karşı devam eden soykırım ve etnik temizlik suçlarına tepki göstermelerini talep ediyoruz." denildi.

Filistin Hükümeti, Cibaliye Mülteci Kampı'na ve Gazze'deki diğer sivil hedeflere karşı işlenen soykırım ve etnik temizlik suçlarından İsrail'i sorumlu tuttuğunu açıkladı. Açıklamada, İsrail'in bu eylemlerinde ABD, İngiltere, Almanya, Fransa ve diğer destek veren ülkelerin payı olduğunu vurguladı. "Uluslararası toplum ve küresel örgütlerden İsrail üzerinde baskı kurarak Gazze'deki Cibaliye Mülteci Kampı'ndaki soykırımı, Filistin halkına karşı etnik temizliği ve akan kanı durdurmasını talep ediyoruz." ifadeleri kullanıldı.

İsrail'in 377 gündür devam eden saldırıları sonucunda Gazze'de 42 bin 500 kişi hayatını kaybetti.

Benzer Videolar