İsrail basınına göre, ordu olası İran saldırısına karşılık GPS sinyallerini devre dışı bırakacak | Dış Haberler

İsrail basınında çıkan haberde, İsrail ordusunun İran'ın olası saldırısına karşı Tel Aviv'deki Kirya bölgesinde GPS sinyallerini devre dışı bırakmaya başladığı öne sürüldü

İsrail ordusunun Tel Aviv'deki Kirya bölgesinde, Savunma Bakanlığı binasının bulunduğu alanda GPS sinyallerini devre dışı bıraktığı iddia ediliyor. Bu adımın, İran'dan olası bir saldırıya karşı alınan önlemlerden biri olduğu düşünülüyor.

İsrail merkezli Walla internet sitesine göre, ordu, artan İran gerilimi nedeniyle Kirya bölgesinde GPS sinyallerini engelleme kararı almış.

Haberde, İsrailli komutanların İran'dan gelebilecek bir saldırıya karşı hazırlıklarını artırdığı belirtiliyor. Bu kapsamda, hava savunma sistemi, ordu, Savunma Bakanlığı, İç Cephe Komutanlığı ve hassas tesislerin kontrol sistemlerindeki hazırlık seviyesi yükseltilmiş.

ABD'nin İsrail'in hava savunma sistemini güçlendirmede destek sağlayacağı bildiriliyor. İsrail Savunma Bakanlığı ve ordu, ülkenin farklı bölgelerindeki izleme ve uyarı sistemlerini ileri teknolojilerle modernize etme çalışmaları yürütüyor.

İsrail ordusu, 12 Ekim'de yaptığı açıklamada, ABD'nin uzun menzilli balistik füzeleri engellemek için kullanılan THAAD (Terminal High Altitude Area Defense) sistemini ülkeye konuşlandırdığını duyurmuştu.

Benzer Videolar