İş Sanat’ın 25. Sezonu, Ünlü Sanatçılarla Başlıyor

İş Sanat, yeni sezon programını 7 Kasım'da Güher ve Süher Pekinel'in Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası ile vereceği konserle başlatıyor.

Soho House'da yapılan program tanıtımında İş Sanat Genel Müdürü Zuhal Üreten, bu sezonda Türkiye ve dünya çapında önemli sanatçıları, orkestraları, genç yetenekleri ve edebiyat etkinliklerini sanatseverlerle buluşturacaklarını duyurdu.

Üreten, konserlere ek olarak İş Bankası müzelerinde de yeni sergiler ve etkinlikler düzenleneceğini belirtti. Özellikle birinci yılını kutlayan Türkiye İş Bankası Resim Heykel Müzesi'nin "Tat ve Sanat: Lezzetli Resimler" başlıklı yeni sergisinin açılışını dört gözle beklediklerini ifade etti.

İş Sanat'ın sanat yönetmeni Defne Turaç, yeni sezonun zengin ve kapsamlı bir içerikle hazırlandığını vurguladı.

Turaç, "Yeni sezon programımızı izleyicilerimizle paylaşmanın heyecanını yaşıyoruz. Sezonumuzu, uluslararası çapta tanınan piyano sanatçıları Güher ve Süher Pekinel ile şef Carlo Tenan yönetimindeki Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası'nın konserle açıyoruz. Bu özel konserle birlikte klasik müzikten caz ve dünya müziğine, Grammy ödüllü sanatçılardan İş Sanat'a özel projeler kadar çeşitli bir program sunacağız," dedi.

Yeni sezon biletleri 2 Ekim'de satışa çıkacak. 7 Kasım'daki açılış konserinden sonra ise, 2015 Grammy Ödülü adayı Kübalı piyanist ve besteci Alfredo Rodriguez 26 Kasım'da İş Kuleleri Salonu'nda konser verecek.

Macar kontr-tenor Zoltan Darago, Johann Sebastian Bach'ın alto ses için yazdığı aryalarından oluşan "Bach Arias for Alto" projesiyle 5 Aralık'ta sahnede olacak.

Klasik müzik dünyasının önemli isimlerinden Patricia Kopatchinskaja, 29 Ocak akşamı İş Kuleleri Salonu'nda tiyatral anlatımlı sahne performansıyla izleyicilerle buluşacak.

Çellist Enrico Dindo tarafından kurulan ve 20 yılı aşkın süredir dünya çapında konser veren I Solisti di Pavia, 2021 Paganini Ödülü sahibi genç keman virtüözü Giuseppe Gibboni ile birlikte 26 Şubat'ta bir konser gerçekleştirecek.

Avrupa'nın farklı yaylı dörtlülerinin üyelerinden oluşan CHAARTS, "The American Beauty Project" kapsamında, 17 Nisan'da İş Kuleleri Salonu'nda Grateful Dead'in aynı adlı albümünden esinlenerek bir performans sergileyecek.

İş Sanat'a özel hazırlanan projeler arasında, 8 Mayıs akşamı İş Kuleleri Salonu'nda düzenlenecek Anneler Günü Resitali'nde anne, oğlu olan ünlü piyanist Elena Bashkirova ve kemancı Michael Barenboim yer alacak.

Zuhal Olcay, hayatına dokunan şarkıları hikayeleriyle birlikte paylaşacağı cazdan kabareye uzanan bir repertuvarla 22 Kasım akşamı İş Kuleleri Salonu'nda sahne alacak.

Mor ve Ötesi, 11 Aralık'ta İş Kuleleri Salonu'nda akustik bir performansla müzikseverlerle buluşacak.

Geçen sezon büyük ilgi gören müzikli çocuk oyunu "Pat Pat Patara", yeni sezonda da sahnelenmeye devam edecek. Yekta Kopan'ın yazdığı ve Lerzan Pamir'in yönettiği oyun, 16-17 Kasım'da minik izleyicileri ağırlayacak.

Genç müzisyenlerin kariyerlerini desteklemek ve sahne deneyimi kazandırmak amacıyla düzenlenen "Parlayan Yıldızlar" programı bu sezonda da devam ediyor. Genç sanatçıların performanslarının yer aldığı ücretsiz konserler kasımdan itibaren İş Kuleleri Salonu'nda düzenlenecek.

İş Sanat, ücretsiz etkinliklerini müzik konserlerinin yanı sıra edebiyatta da sürdürüyor. Türk edebiyatının usta şair ve hikayecilerinin eserlerinin müzikle buluştuğu dinletiler, yeni prodüksiyonlarla aralık ayından itibaren İş Kuleleri Salonu'nda düzenlenecek.

İş Sanat'ın tüm program bilgileri "issanat.com.tr" adresinde yer almaktadır.

Süher Pekinel Kültür Sanat Edebiyat Etkinlik istanbul Kültür Eğitim Güncel Sanat Müzik

Benzer Videolar