DOLAR 34,1657 0.08%
EURO 38,2175 -0.21%
ALTIN 2.917,95-0,51
BITCOIN 2240082-0.06218%
İstanbul
22°

PARÇALI AZ BULUTLU

12:59

ÖĞLEYE KALAN SÜRE

İş Sanat 25. Sezonunu Güher-Süher Pekinel ile Açıyor
6 okunma

İş Sanat 25. Sezonunu Güher-Süher Pekinel ile Açıyor

ABONE OL
Eylül 26, 2024 09:48
İş Sanat 25. Sezonunu Güher-Süher Pekinel ile Açıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İş Sanat, 7 Kasım Perşembe akşamı Güher-Süher Pekinel ve Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası’nın vereceği konserle yeni sezonuna merhaba diyor. Sezon boyunca, İş Sanat sahnesi yerli ve yabancı birçok önemli müzisyen ve müzik topluluğuna ev sahipliği yapacak. Yeni sezon biletleri ise 2 Ekim’den itibaren satışa çıkacak.

İş Sanat, yeni sezon programını bir basın toplantısıyla tanıttı. İş Sanat Genel Müdürü Zuhal Üreten, toplantıda konuşarak yeni sezonda ülkemizden ve dünyadan önemli sanatçılar, orkestralar, genç yetenekler ve şiir-hikaye dinletilerinin İş Sanat izleyicileriyle buluşacağını belirtti. Ayrıca, Türkiye İş Bankası Müzesi ve İktisadi Bağımsızlık Müzesi’ndeki sergilerin devam ettiğini ve Türkiye İş Bankası Resim Heykel Müzesi’nin ‘Tat ve Sanat: Lezzetli Resimler’ başlıklı yeni sergisini yakında açacağını duyurdu. İş Sanat, konser programı, müzeleri ve galerileriyle sanatseverleri ağırlamaya hazır.

İş Sanat Sanat Yönetmeni Defne Turaç, 25. sezonun zengin ve farklı beğenilere hitap eden bir içerikle hazırlandığını ifade etti. Turaç, klasik müziğin yanı sıra caz, dünya müziği, yerli projeler, çocuk oyunları, şiir ve hikaye dinletileri gibi birçok alanda faaliyet gösterdiklerini vurguladı. Sezonun, 7 Kasım’da Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası ve Güher-Süher Pekinel’in konseriyle başlayacağını ve devamında klasik müziğin önemli sanatçıları ve topluluklarının sahne alacağını belirtti. Ayrıca Zuhal Olcay, Gaye Su Akyol, Sevcan Orhan ve Hüseyin Turan gibi sanatçılarla hazırlanan yerli projelerin de sezon programında yer aldığını söyledi. Turaç, bu sezon 5 yeni prodüksiyonla Mehmet Birkiye, Atilla Birkiye ve Serdar Yalçın’ın hazırladığı 5 yeni şiir ve hikaye dinletisinin sunulacağını ve Parlayan Yıldızlar programı kapsamında genç müzisyenlere konser verme fırsatı sunulacağını da ekledi.

Güher ve Süher Pekinel, 7 Kasım Perşembe akşamı 20.30’da İş Kuleleri Salonu’nda Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası ile birlikte sahneye çıkacak. 1984’ten beri ulusal ve uluslararası müzik çevrelerinde büyük bir hayran kitlesi edinen ikili, konserde Francis Poulenc’in iki piyano konçertosunu seslendirecek. Leonard Bernstein’ın Candide Uvertürü ile başlayacak konser, Ludwig van Beethoven’ın 7. Senfonisi ile sona erecek.

2015 Grammy Ödülü adayı Kübalı piyanist ve besteci Alfredo Rodríguez, Yarel Hernandez (bas) ve Michael Olivera (davul) ile birlikte 26 Kasım Salı 20.30’da İş Kuleleri Salonu’nda sahne alacak. 2006’da Montreux Caz Festivali’nde Quincy Jones ile tanışan ve kariyeri boyunca Siedah Garrett, Tan Dun, Richard Bona gibi önemli isimlerle çalışan Alfredo Rodriguez, Latin müziği, Latin cazı ve Afro-Küba folk müziğinin harmanlandığı bir repertuvarla seyircisini büyüleyecek.

Les Talens Lyriques ve kontr-tenor Zoltan Darago, 5 Aralık Perşembe 20.30’da İş Kuleleri Salonu’nda Johann Sebastian Bach’ın alto ses için yazdığı aryalarından oluşan Bach Arias for Alto projesini sunacak. Avrupa müzik mirasının nadir eserlerini sanatseverlerle buluşturan Les Talens Lyriques, Darago’ya eşlik edecek.

Grammy ödüllü Patricia Kopatchinskaja, 29 Ocak Çarşamba akşamı İş Kuleleri Salonu’nda Ensemble Resonanz ile birlikte sahneye çıkacak. Konser, Leoš Janácek, Béla Bartók ve Pauline Oliveros’un eserlerinden oluşan bir kolaj ile başlayacak ve Dai Fujikura, J. S. Bach ve Felix Mendelssohn’un eserlerini de içerecek.

I Solisti di Pavia, 26 Şubat Pazartesi akşamı İş Kuleleri Salonu’nda, 2021 Paganini Ödülü’nün sahibi genç keman virtüözü Giuseppe Gibboni ile birlikte konser verecek. Topluluk, Baroktan çağdaş müziğe uzanan geniş repertuvarıyla Ottorino Respighi’den ‘Antiche danze ed arie per liuto, Suite n.3’, Paganini’nin üç bestesi ve Verdi’nin mi Minör Yaylı Çalgılar Dörtlüsü’nü seslendirecek.

CHAARTS Chamber Artists, 17 Nisan Perşembe 20.30’da İş Kuleleri Salonu’nda ‘The American Beauty Project’ adlı programla sahne alacak. David Castro Balbi (keman), Vanessa Looss (soprano) ve Axel Herrig (bariton) topluluğa eşlik edecek. Konserde Gershwin ve Piazzolla’nın eserleri ile 20. yüzyılın ilk yarısından popüler Broadway ve caz parçaları yer alacak.

8 Mayıs Perşembe akşamı İş Kuleleri Salonu’nda düzenlenecek olan Anneler Günü Resitali’nde, ünlü piyanist Elena Bashkirova ve keman sanatçısı Michael Barenboim, anne-oğul olarak bir araya gelecek.

Zuhal Olcay, 22 Kasım Cuma akşamı İş Kuleleri Salonu’nda hayatına dokunan şarkıları hikayeleriyle birlikte seslendirecek.

Mor ve Ötesi, 11 Aralık Çarşamba 20.30’da İş Kuleleri Salonu’nda akustik bir performansla sahne alacak.

Geçen sezon büyük ilgi gören müzikli çocuk oyunu ‘Pat Pat Patara’, yeni sezonda da İş Sanat’ın sahnesinde olacak. 16 Kasım Cumartesi ve 17 Kasım Pazar tarihlerindeki temsillerle bu sezona merhaba diyecek.

25. sezonun biletleri tüm Biletix gişelerinden ve İş Kuleleri Salonu ana gişeden, öğrenci ve 65 yaş üzeri biletler ise sadece İş Kuleleri ana gişeden temin edilebilecek. Biletler Maximum Kart sahiplerine %10 indirimle satılacak. Konserlerde öğrenci ve 65 yaş üzeri izleyiciler için 50 TL’den satışa sunulacak bir kontenjan da ayrıldı.

İş Sanat’ın genç müzisyenlere destek olmak amacıyla düzenlediği Parlayan Yıldızlar programı 25. sezonda da devam ediyor. Parlayan Yıldızlar konserleri kasım ayından itibaren İş Kuleleri Salonu’nda ücretsiz olarak izlenebilecek.

İş Sanat, ücretsiz etkinliklerini konserlerin yanı sıra edebiyatta da devam ettiriyor. Edebiyatın usta isimlerinin unutulmaz eserlerinin müzikle buluştuğu dinletiler, bu sezon yeni prodüksiyonlarla aralık ayından itibaren İş Kuleleri Salonu’nda düzenlenecek.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Kültür Sanat

Süher Pekinel Kültür Sanat Etkinlikler Edebiyat İstanbul Kültür Sanat Müzik

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP