İş Cinayeti Davasında Reddedilen Hakim Talebi Üzerine Tartışmalar

HABER: ESRA TOKAT

(ANKARA) - Ankara'da 15 Ağustos 2022'de "Merkez Ankara" inşaatında meydana gelen ve iki mühendislik öğrencisinin hayatını kaybettiği, bir stajyerin yaralandığı iş cinayeti davası, Ankara 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün görüldü.

Duruşmada, müşteki avukatı Murat Yıldız, mahkeme heyetine reddi hakim talebinde bulundu. Yıldız, mahkemenin davada tarafsızlık ilkesine uymadığını ve şirketi korumacı bir tavır sergilediğini iddia etti. Mahkeme heyeti, Yıldız'ın reddi hakim talebini reddetti ve bu karara itiraz edilmesi üzerine Ankara 2. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderilmesine karar verdi.

Mahkeme, Yıldız'ın reddi hakim talebi gerekçesinde yer alan itham ve isnatları nedeniyle "hakaret" suçlamasıyla da suç duyurusunda bulundu.

Duruşmaya, inşaatta beton bloklar altında kalarak ağır yaralanan stajyer öğrenci Ege Kıratlı ve hayatını kaybeden Emre Çetin'in babası İsmail Çetin de katıldı.

Yıldız, reddi hakim talebinde mahkeme heyetinin şirket yetkililerini yargılamaktan kaçındığını ve şirkete ait organizasyon şemasının olup olmadığını araştırmaktan kaçındığını öne sürdü. Yıldız ayrıca, mahkeme heyetinin sanık avukatının beyanlarını esas alarak şirket yetkililerinin dinlenmesine gerek olmadığına karar verdiğini belirtti.

Yıldız, mahkemenin bu yaklaşımının tarafsızlığına gölge düşürdüğünü ve şirket yetkililerinin dinlenmemesini sağlamak için hukuki olmayan gerekçelerle kararlar aldığını iddia etti.

Bir sonraki duruşma 21 Ocak 2025 saat 10.00'a ertelendi.

Mahkeme Ankara Hakim

Benzer Videolar