İran tarafından ateşlenen füzelerden birinin şarapneli, bir Filistinlinin üstüne düştü | Dış Haberler

İran'ın dün akşam saatlerinde İsrail'e başlattığı füze saldırısında, ateşlenen füzelerden birinin şarapneli Filistin'in Batı Şeria bölgesindeki Eriha kentinde bulunan bir Filistinlinin üstüne düştü. 37 yaşındaki adam hayatını kaybetti.

Dün akşam İsrail'e yönelik geniş çaplı füze saldırısı trajik bir sonuca yol açtı. 37 yaşında Filistinli bir işçi, Eriha'da şarapnel parçasıyla hayatını kaybetti.

Eriha Valisi Hüseyin Hamayel, olayla ilgili AFP'ye yaptığı açıklamada, maktul Filistinli işçinin gökten düşen bir roketin parçalarıyla vurulduğunu belirtti. Filistin medyasına göre, Sameh al-Asali adındaki işçi, Gazze Şeridi'ndeki Jabalia'dan gelmiş ve Eriha yakınlarındaki Nu'eima köyünde vurulmuştu. Saldırıda aynı füzenin şarapnel parçalarıyla dört Filistinli de yaralandı.

Sosyal medyada dolaşan ve bir fotoğrafla da desteklenen bilgilere göre, al-Asali üç çocuk babasıydı ve 7 Ekim'de İsrail'de mahsur kalarak Batı Şeria'ya sığınan binlerce Gazzeli işçiden biriydi. Sosyal medyada paylaşılan fotoğraf ve videolarda, al-Asali'nin cansız bedeni yanına düşen metrelerce uzunlukta bir füze parçasıyla görülüyor.

Al-Asali'nin ölümüne neden olan füzenin yanı sıra Batı Şeria'nın başka bölgelerinde de çarpma sesleri duyuldu. Ramallah'ta Filistinliler, şehre düşen bir balistik füze parçasını incelemek için toplanmış ve fotoğraf çektirmişlerdir.

Benzer Videolar