İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan, İsrail'in saldırısına "tedbir ve zekayla karşılık vereceklerini" söyledi | Dış Haberler

İsrail'in İran'ın 1 Ekim'deki füze saldırılarına "misilleme" olarak İran'daki askeri hedeflere saldırı düzenlemesinin ardından İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan'dan açıklama geldi. Pezeşkiyan, İran düşmanları, bu cesur insanların, topraklarını korkusuzca savunduklarını ve her türlü aptallığa da tedbir ve zekayla karşılık vereceklerini bilsin." ifadelerini kullandı.

İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan, İsrail'in ülkesine yönelik saldırılarına karşı "tedbir ve zekayla karşılık vereceklerini" açıkladı. Pezeşkiyan, İsrail'in İran'a saldırısına ilişkin X sosyal medya hesabından bir mesaj yayınladı.

Mesajında, saldırıda hayatını kaybeden ordu mensubu askerlerin ailelerine ve İran halkına başsağlığı dileyen Pezeşkiyan, "İran düşmanları, bu cesur insanların topraklarını korkusuzca savunduklarını ve her türlü saldırıya da tedbir ve zekayla karşılık vereceklerini bilsinler." diye belirtti.

İsrail'in İran'a Saldırısı

İsrail, 1 Ekim'deki füze saldırılarına misilleme olarak İran'daki askeri hedeflere saldırı düzenlediğini açıkladı. İsrail, saldırının "başarıyla" tamamlandığını duyurdu. İran ise Tahran ve ülkenin batısındaki Huzistan ve İlam eyaletlerinde bazı askeri noktaların hedef alındığını ve hava savunma sistemlerinin saldırılara "başarıyla" karşı koyduğunu, ancak bazı noktalarda "sınırlı hasar" meydana geldiğini bildirdi. İran ordusu, saldırılarda 4 askerin hayatını kaybettiğini açıkladı.

Benzer Videolar