İngiltere’de 14 yaşındaki kız öğrenci, okul bahçesinde 2 öğretmen ve 1 öğrenciyi bıçakla yaraladı

Galler'deki Amman Vadisi Okulu'nda yaşanan dehşet verici olayda, 14 yaşında bir kız öğrenci iki öğretmeni ve bir öğrenciyi bıçakla yaraladığı iddiasıyla yargılanıyor. Saldırıda, öğretmenler Fiona Elias ve Liz Hopkin ile bir öğrenci yaralandı.

Swansea Ağır Ceza Mahkemesi'nde gösterilen güvenlik kamerası görüntüleri, korkunç olayın detaylarını ortaya koydu. Özel eğitim öğretmeni, 53 yaşındaki Bayan Hopkin dört kez bıçaklanırken, drama ve Galler dili öğretmeni Bayan Elias boynundan yaralandı.

Görüntüler, saldırıdan önce kızın okul salonunda zaman geçirdiğini ve bıçağı yere sapladığını gösteriyor. Daha sonra öğretmenlerle konuşmaya başlayan kız aniden bıçağı çıkararak saldırıya geçiyor. Bayan Elias'a saldırdıktan sonra, onu engellemeye çalışan Bayan Hopkin'i de bıçaklıyor.

Olay sırasında, okul personeli Steven Hagget ve Darrel Campbell kız öğrenciyi sakinleştirmeye çalışırken, kız başka bir öğrenciyi de yaralıyor. Sonunda Bay Campbell tarafından etkisiz hale getirilen saldırgan, ağır yaralama ve okul alanında kesici alet bulundurma suçlamalarını kabul ediyor, ancak cinayete teşebbüs suçlamasını reddediyor.

Savcı William Hughes KC, Bayan Hopkin'in en ağır yaraları aldığını ve hava ambulansıyla Cardiff'e nakledildiğini belirtiyor. Bayan Elias ve yaralanan öğrenci ise Swansea'deki bir hastanede tedavi görüyor. Üç kurban da hayati tehlike atlatarak taburcu ediliyor.

Yasal nedenlerle ismi açıklanmayan sanığın duruşması Pazartesi günü devam edecek. Olay, okul güvenliği konusunda kaygıları artırırken, toplumda şok dalgaları yaratıyor. Yetkililer, benzer olayları önlemek için alınabilecek önlemleri değerlendiriyor.

İngiltere'de 14 yaşındaki kız öğrenci, okul bahçesinde 2 öğretmen ve 1 öğrenciyi bıçakla yaraladıKaynak: Haberler.com / Abdullah Teymur - 3.Sayfa

Birleşik Krallık Güvenlik 3-sayfa Eğitim Hukuk Dünya

"
Benzer Videolar