İngiltere: Lübnan'daki durum son derece endişe verici – Güncel haberler | Dış Haberler

İngiltere Dışişleri Bakanlığında Kalkınmadan Sorumlu Devlet Bakanı Anneliese Dodds, Lübnan'daki durumun "son derece endişe verici" olduğunu bildirdi

Birleşik Krallık hükümeti, Lübnan'daki insani yardım çabalarını desteklemek için Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu'na (UNICEF) 5 milyon sterlin bağışlayacağını duyurdu.

Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, İngiliz vatandaşlarının Ekim 2023'ten beri Lübnan'dan ayrılmaları yönünde uyarılar yapıldığı ve Lübnan'daki İngiliz vatandaşlarının potansiyel tahliyesini sağlamak için Kıbrıs'a 700 asker konuşlandırıldığı belirtildi.

- "Her iki tarafın da acil bir ateşkese varması gerekiyor”

Açıklamada, İngiliz Bakan Dodds, Lübnan'daki durumun oldukça endişe verici olduğunu söyledi.

Dodds, Lübnan'daki İngiliz vatandaşlarının ülkeyi terk etmeleri için çağrıda bulundu ve İngilizlerin Lübnan'da olduklarına dair bildirimde bulunmaları için bakanlık tarafından bir portal oluşturulduğunu belirtti.

Dodds, "Daha fazla sivil kaybını engellemek ve yerinden edilmiş kişilerin evlerine dönebilmelerini sağlamak için İsrail ve Hizbullah'ın acil bir ateşkese varması gerekiyor." dedi.

- İsrail Lübnan'da 650'den fazla kişiyi öldürdü

İsrail ordusu, 23 Eylül Pazartesi gününden itibaren Lübnan'ın güneyindeki şehirlerin yanı sıra Bekaa ve Baalbek bölgelerine yüzlerce hava saldırısı düzenledi.

Lübnan Sağlık Bakanlığı verilerine göre, İsrail'in Pazartesi günü başlattığı hava saldırıları sonucu ülkede 650'den fazla kişi hayatını kaybetti.

Lübnan Dışişleri ve Göçmenler Bakanı Abdullah Buhabib, İsrail saldırıları nedeniyle ülke içinde yerinden olanların sayısının 500 bine yaklaştığını belirtti.

Ülkenin güney bölgelerinden başkent Beyrut'a ve kuzey bölgelere doğru büyük bir göç dalgası yaşanıyor.

Fotoğraf, AA tarafından servis edilmiştir, temsilidir.

Benzer Videolar