İmam Hatipler İçin Yeni Bir Dönem Başlıyor

Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Muhammet Bilal Macit, Konya Merkez İmam Hatip Lisesi Temel Atma Töreni'nde yaptığı konuşmada, imam hatipler ve meslek liselerinin geçmiş yıllarda yaşadığı olumsuzlukları dile getirdi. Macit, "Ülke olarak önemli zamanlar kaybettik. Hem imam hatipler hem de meslek liseleri maalesef kayıp yıllar yaşadı. Ancak bugün, bu okullardan mezun belediye başkanlarımızı, devlet adamlarımızı, iş adamlarımızı ve ülkesine hizmet eden, insanını seven, manevi değerlere sahip insanlarımızı görüyoruz. Bu durum, bize büyük bir mutluluk ve gurur veriyor." dedi.

Macit, törene katılmaktan duyduğu mutluluğu dile getirerek, geçmişte imam hatiplilerin yaşadığı mağduriyetlere değindi. "1990'lı yıllarda yaşanan olumsuzluklar hepimizin hafızasında. Ancak şükürler olsun ki bugün, bu okulların ülkemize önemli katkılar sağladığını ve yetiştirdiği başarılı bireylerle övündüğümüzü görüyoruz." ifadelerini kullandı.

Macit, son 22 yılda Türkiye'de eğitim alanında büyük ilerlemeler kaydedildiğini vurguladı. "Ülkemizin dört bir yanında çok büyük okullar inşa ettik. Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde ve Sayın Bakanımız Yusuf Tekin'in önderliğinde, 'Türkiye Yüzyılı Maarif' modeliyle, hayal ettiğimiz ve hak ettiğimiz eğitim sistemine ulaşacağımıza inanıyorum." dedi.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, yeni okul binasının şehrin en önemli markalarından biri olacağına dikkat çekti. "Bu okulun yapımı uzun süredir tartışılıyor ve konuşuluyordu. Depremden sonra binanın yıkılması kararı herkes için zor bir karardı. Ancak amacımız, çocuklarımızı güvenli bir eğitim ortamında misafir etmek ve onların eğitimlerini tamamlamalarını sağlamaktı. 64 derslikli, tüm sosyal imkanlara sahip bu yeni bina Konya'ya yakışacak ve çocuklarımızın eğitim hayatlarını olumlu yönde etkileyecek." diye konuştu.

Konuşmaların ardından yapılan duayla okulun temel atma töreni gerçekleştirildi. Törene Konya Valisi İbrahim Akın, AK Parti Konya milletvekilleri Mustafa Hakan Özer ve Mehmet Baykan, merkez ilçe belediye başkanları, oda ve sivil toplum kuruluşları başkanları ve diğer davetliler katıldı.

Muhammet Bilal Macit Yerel Haberler Politika Türkiye Eğitim Güncel konya

Benzer Videolar