"İmam Hatip Okulları Başarılı Örnekler Sergisi"nin ödül töreni

Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü, imam hatip okullarının 73. kuruluş yıl dönümünü "İmam Hatip Okulları Başarılı Örnekler Sergisi" ile kutladı.

Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı Konferans Salonu'nda düzenlenen ödül törenine, Milli Eğitim Bakan Yardımcıları Nazif Yılmaz ve Celile Eren Ökten, MEB Din Öğretimi Genel Müdürü Ahmet İşleyen, Talim ve Terbiye Kurulu Başkanı Prof. Dr. Cihad Demirli, Ankara İl Milli Eğitim Müdürü Yaşar Koçak, öğretmenler, öğrenciler ve davetliler katıldı.

Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Celile Eren Ökten, törende yaptığı konuşmada, imam hatip okullarının eğitimde demokratikleşmenin önemli bir simgesi olduğunu vurguladı. Okulların, milletin değerlerini koruyan, sevgi, özveri ve adanmışlığı temsil eden kurumlar olduğunu ifade etti.

Ökten, günümüz dünyasının zorluklarına değinerek, salgın hastalıklar, savaşlar, siber tehditler ve sosyal medya manipülasyonunun toplumu etkilediğini belirtti. Bu durumun, çocukları, insanları, aileleri ve toplumu koruma ihtiyacını daha da önemsediğini vurguladı.

Ökten, "Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli" kapsamında yetkin ve erdemli bireyler yetiştirme hedeflerine odaklanılması gerektiğini belirtti. Bu hedefe ulaşmak için birlikte çalışılması gerektiğini vurgulayan Ökten, "Çocuklarımızın üniversiteye giriş sınavı sonuçlarında, TÜBİTAK ve TEKNOFEST gibi platformlarda elde ettikleri başarıları gözlemliyoruz. Ancak günümüz teknolojisinin hızlı gelişimi karşısında öğrencilerimize hangi becerileri kazandıracağımız konusunda da dikkatli olmalıyız. Milli ve manevi değerlerimize bağlı kalarak geleceğe emin adımlarla ilerlemeliyiz." dedi.

Ökten, akademik başarının yanı sıra öğrencilerin ruhsal ve karakter gelişimine de önem verilmesi gerektiğini ifade etti. "Öğrencilerimizin bireysel farklılıklarını göz önünde bulundurarak toplum ile bireyler arasında ahlaki bir denge kurmalıyız. İmam hatip okullarımız, Türkiye'nin geleceğine yön verecek gençleri yetiştirmeye ve medeniyetimizin parlak geleceğini inşa etmeye devam edecektir." şeklinde sözlerini tamamladı.

Din Öğretimi Genel Müdürü Ahmet İşleyen, imam hatip okullarının yeniden açılışının 73. yıl dönümünü kutlayarak, bu okulların 81 ilde yüz binlerce öğrenciye hizmet veren, halkın göz bebeği haline geldiğini belirtti.

İmam hatip okullarında eğitimde kalite ve program çeşitliliğinin ön planda tutulduğunu vurgulayan İşleyen, okulların temel İslam bilimlerinden, fen ve sosyal bilimlere, uluslararası eğitimden teknolojiye kadar geniş bir yelpazede eğitim-öğretim faaliyetleri yürüttüğünü belirtti.

İşleyen, "İmam Hatip Okulları Başarılı Örnekler Sergisi" projesine tüm illerden katılım sağlandığını ve 50 başarılı örneğin sergileneceğini bildirdi. Projenin, "Kültür, Sanat ve Spor, Değerler Eğitimi, Kurumsal Kapasite ve Akademik Gelişim, AR-GE ve Proje Uygulamaları" olmak üzere 4 tematik alandan oluştuğunu ve edebiyat, sosyal bilimler, yazılım, kodlama, yenilikçi fikirler ve teknolojik üretim gibi 16 kategorik alanda başvuru kabul edildiğini belirtti.

Şehit Ömer Halisdemir Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerinden oluşan bir koroyu müzik dinletisi sundu. Ardından, proje kapsamında başarılı olan 50 okula ödülleri verildi.

Kaynak: AA / Buğrahan Ayhan - Güncel

ankara

"
Benzer Videolar