İlkokul şubeleri ve öğretmenleri e-Okul üzerinden mi belirlenecek? İlkokul şubeleri nasıl belirlenecek, nereden yapılacak?

Yeni ilkokul öğrencilerinin heyecanla beklediği şube ve öğretmen atamaları yaklaşıyor! Veliler, çocuklarının hangi sınıfa ve öğretmene düşeceğini merak ediyor. Milli Eğitim Bakanlığı'nın açıklamasına göre, ilkokul 1. sınıf öğrencilerinin şubeleri ve öğretmenleri, 28-30 Ağustos tarihleri arasında e-Okul sistemi üzerinden kura yöntemiyle belirlenecek.

İlkokul Şube Atamaları Nasıl Yapılacak?

Milli Eğitim Bakanlığı, "Milli Eğitim Bakanlığı İlkokul 1. Sınıf Şubeleri ile Sınıf Öğretmenlerinin ve Ortaokul 5. Sınıf Şubelerinin e-Okul Üzerinden Belirlenmesine İlişkin Yönerge" hükümleri çerçevesinde ilkokul ve ortaokul öğrencilerinin şube atamalarını e-Okul sistemi üzerinden gerçekleştirecek. İlkokul öğrencileri için şube ve öğretmen atamaları kura ile yapılırken, ortaokul öğrencileri ise sadece şube atamasına tabi tutulacak.

E-Devlet Sistemi Kullanılacak mı?

Şube ve öğretmen atamaları, e-Devlet sistemi üzerinden değil, doğrudan e-Okul sistemi üzerinden gerçekleştirilecek. Bakanlık, yönergedeki "Kura işleminden önce yapılacak iş ve işlemler" başlıklı bölümde belirtilen adımların zamanında ve doğru bir şekilde tamamlanması gerektiğini vurguladı.

Kaynak: Haberler.com / Gündem

MEB Temel Eğitim Genel Müdürlüğü Milli Eğitim Bakanlığı E-Okul Çocuk Gündem Eğitim Haberler

Benzer Videolar