Iğdır Turizm Potansiyelini Artıracak

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Iğdır'ın Ermenistan, İran ve Azerbaycan'a sınır kapısı olması nedeniyle önemli bir turizm merkezi olma potansiyeline sahip olduğunu belirtti. "Iğdır, bu ülkelerle iç içe geçmiş durumda. Kapılar tamamen açıldığında önemli bir turizm merkezi haline gelebilir," dedi.

Bakan Ersoy, öğle saatlerinde Iğdır'a gelerek Vali Ercan Turan, AK Parti Iğdır Milletvekili Cantürk Alagöz, daire müdürleri ve partililer tarafından karşılandı. Rus Kışlası'na gitmeyi planlayan Bakan Ersoy ve beraberindekiler, hava muhalefeti nedeniyle helikopterle iniş yapamadı. Daha sonra Tuzluca ilçesindeki Tuz Terapi Merkezi'ni ziyaret eden Bakan Ersoy, burada incelemelerde bulundu ve bilgi aldı. 100'üncü Yıl İl Halk Kütüphanesine geçen Bakan Ersoy, Kafkas Halk Oyunları tarafından karşılandı ve kütüphaneyi gezerek öğrencilere hediyeler verdi. Iğdır Valiliği'ni ziyaret ederek şeref defterini imzalayan Bakan Ersoy, daha sonra esnaf ziyaretinde bulundu.

Gezi ve incelemelerin ardından AK Parti İl Başkanlığı'nda partililerle bir araya gelen Bakan Ersoy, Iğdır'ın tarih boyunca kültürel zenginliği, coğrafi konumu ve kadim medeniyetlerin buluşma noktası olması nedeniyle ülkemizin önemli şehirlerinden biri olduğunu vurguladı. "Bu güzelim şehrin her karış toprağı adeta bir açık hava müzesi gibi tarihin birçok izini taşımaktadır. Kültür ve Turizm Bakanlığı olarak amacımız, Iğdır'da da tarihi ve kültürel mirasımızı korumak ve bu zenginlikleri tüm dünyaya tanıtmak," dedi.

Iğdır'ın sadece tarihi ve kültürel değerleri ile değil, aynı zamanda doğal güzellikleriyle de turizm potansiyeli yüksek bir şehir olduğunu ifade eden Bakan Ersoy, "Ağrı Dağı'nın heybetili görüntüsü, Aras Nehri'nin bereketli toprakları ve doğa harikası ovaları ile turizm açısından çok büyük bir potansiyele sahip," şeklinde konuştu. Bakan Ersoy, Iğdır'ın turizm potansiyelini daha da artırmak için yeni rotalar ve destinasyonlar yaratacaklarını belirterek, "Mastır planı oluşturacağız. Böylelikle 30 yıl boyunca Iğdır'ın turizmle ilgili duyacağı tüm ihtiyaçları karşılayacak yatırımları önceliklendirme sırasıyla el birliği ile gerçekleştireceğiz," dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Politika

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy Yerel Haberler Kültür Sanat Azerbaycan Ermenistan Politika Ekonomi Kültür Turizm Iğdır İran

"
Benzer Videolar