İDOB, ‘Uçan Hollandalı’ Operasını Sahnede

İstanbul Devlet Opera ve Balesi (İDOB), Richard Wagner'in ilk başyapıtı olarak kabul edilen 'Uçan Hollandalı' operasını 12-17 Ekim ve 2-6 Kasım tarihlerinde Atatürk Kültür Merkezi'nde (AKM) izleyicilerle buluşturuyor.

Alman rejisör Sebastian Welker'in yönettiği opera, dünya dışı bir varlık olan Hollandalı'nın sadık bir kadının aşkıyla kefaret arayışını anlatıyor. Eser, ilk kez 1843 yılında Dresden'deki Königliches Hoftheater'da sahnelendi.

İstanbul Devlet Opera ve Balesi Orkestrası'nı İbrahim Yazıcı yönetiyor. Dekor tasarımı Efter Tunç, kostüm tasarımı Serdar Başbuğ, ışık tasarımı Yakup Çartık ve koreografisi Emre Karaca'ya ait. İDOB Korosu'nu Volkan Akkoç yönetiyor.

Başrollerde; 'Der Holländer' rolünde Alper Göçeri / Murat Güney, 'Senta' rolünde Perihan N.Artan / Evren Ekşi, 'Daland' rolünde Umut Tarık Akça /Göktuğ Alpaşar, 'Erik' rolünde Efe Kışlalı / Hüseyin Likos, 'Mary' rolünde Aylin Ateş / Deniz Likos ve 'Der Steuermann' rolünde Berk Dalkılıç / Yoel Keşap yer alıyor.

Eser, denizlerde hayalet gemisiyle sonsuza dek dolaşmaya mahkum edilmiş bir kaptan olan Uçan Hollandalı'nın hikayesini konu alıyor. Lanetli kaptan, yedi yılda bir karaya çıkma şansına sahip ve sadece bir kadının aşkıyla kurtuluş bulabilir. Ancak, onunla evlenen ve ardından ihanet eden her kadın lanetine uğrar. Bu sefer, karaya ayak basan Hollandalı, Daland adında bir adamla tanışır ve onun kızına, Senta'ya aşık olur. Senta, onun kaderini değiştirecek 'mükemmel aşk' olabilir mi?

'Uçan Hollandalı', ölüme duyulan özlem, kadının fedakarlık yapma isteği, aşk-ölüm ve kefaret gibi temaları işliyor. Eser, 12-17 Ekim ve 2-6 Kasım tarihlerinde AKM'de sahnelenecek.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Kültür Sanat

Devlet Opera Ve Balesi Richard Wagner Kültür Sanat Etkinlikler İstanbul 6 Kasım Kültür Sanat Müzik Yaşam

Benzer Videolar