İçişleri Bakanı Yerlikaya’dan Yenidoğan Çetesi Soruşturması Hakkında Açıklama

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İstanbul'da "yenidoğan çetesi" olarak bilinen bir davaya ilişkin açıklamalarda bulundu. Bakan Yerlikaya, "Bu vicdansızlar, haksız kazanç sağlamak amacıyla bebeklerimizin hayatını hiçe saydı. 47 şüpheli hakkında 16 Ekim 2024 tarihinde iddianame hazırlanmış ve 22'si tutuklu olarak yargılanmaya başlanmıştır," dedi.

Bakan Yerlikaya, Tekirdağ'daki "Türkiye'nin Huzuru" toplantısı sonrasında yaptığı konuşmasında soruşturmanın ayrıntılarına değindi. CİMER'e yapılan bir başvuru ve İstanbul İl Sağlık Müdürlüğünün ihbarı üzerine 21 Mayıs 2023 tarihinde Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatılmıştı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, 20 Haziran 2023'ten itibaren kapsamlı bir çalışma yürütmüş ve soruşturmayı tamamlamıştı.

Bakan Yerlikaya, Sağlık Bakanlığı ve Adalet Bakanlığının da konu hakkında açıklama yaptığını belirtti. "Üç bakanlığın ortak çalışmasıyla bu olay aydınlatılmış ve yargı süreci başlamıştır. Soruşturma titizlikle yürütülüyor ve artık yargının takdirine kalmıştır. Umarım bu tür olaylar tekrarlanmaz ve yüce milletimiz adına adalet tecelli eder," diye konuştu.

Bakan Yerlikaya, soruşturmanın başlangıcından itibaren Sağlık İl Müdürlüğü, Sağlık Bakanlığı, Adalet Bakanlığı, savcılar ve İstanbul Mali Şube ekiplerinin büyük bir özveriyle çalıştığını vurguladı.

Yenidoğan Çetesi İçişleri Bakanı Yenidoğan İstanbul Güvenlik Politika Sağlık Güncel Hukuk

Benzer Videolar