İbrahim Hacıosmanoğlu'ndan net açıklama! Tamamen bitireceğiz

TFF Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, ve Kulüpler Birliği başkanı Ali Koç sponsorluk anlaşması imza töreninde açıklamalarda bulundu. Hacıosmanoğlu korsan yayınla...

TFF Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu ve Kulüpler Birliği Başkanı Ali Koç, sponsorluk anlaşması için bir araya geldiler. Hacıosmanoğlu, futbolun marka değerini artırma hedeflerini vurgulayarak, "Hep birlikte çalışacağız" dedi. Türk futbolunun hak ettiği yere gelmesi için gelirleri artırmanın önemini dile getirdi. Kulüpler Birliği Başkanı Ali Koç ise futbol ekonomisinin sürdürülemez bir noktaya geldiğine dikkat çekti.

Hacıosmanoğlu, kaçak yayının futbolun gelirlerini olumsuz etkilediğini belirterek, "Kaçak yayını tamamen bitireceğiz!" diye konuştu. Futbolun ahlaklı başarıya odaklanması gerektiğini vurgulayan Hacıosmanoğlu, "Sahada yarışacağız, saha dışında ortak paydada birleşelim" dedi. Türk futbolunun marka değerini yükseltmek için kulüp başkanlarının sorumluluğu olduğunu vurgulayarak, "Futbolun marka değerini futbol ailesiyle birlikte layık olduğu yere taşıyacağız." ifadelerini kullandı.

Hacıosmanoğlu, hakemlik sistemindeki sorunları çözmek için UEFA'dan yardım talep ettiklerini belirterek, "Hataları minimuma indirmek hedefimiz. Siz hakemlerin arkasında güven verecek şekilde durursanız, onlar da sahada sizi o şekilde temsil eder." dedi. "Balık baştan kokar" atasözünü hatırlatarak, hakem eğitimine önem verdiklerini vurguladı. "Hep birlikte bu sorunları ortadan kaldıracağız. Birlikte daha güzel günleri, kaliteli hakemleri göreceğiz." diye konuştu.

Hacıosmanoğlu, yetenekli gençlerin yetiştirilmesi için sistem değişikliği yapacaklarını belirterek, "Kulüplerin de bu konuda şikayetlerini ortadan kaldıracağız. Sahada adeleti sağlamadığınızda futbolun marka değerini hiçbir yere taşıyamazsınız." dedi. "Sportif başarıların sahada kazanılması için elimizden geleni yapacağız. Kimsenin endişesi olmasın." diye sözlerine ekledi.

Ali Koç ise sponsorluk anlaşması imza töreninde futbol ekonomisinin sürdürülemez bir noktaya geldiğini ifade etti. Kulüpler Birliği'nin, futbolun ekonomik durumunu ve çözüm yollarını ele aldığı bir toplantı gerçekleştirdiğini belirtti. Koç, futboldaki ekonomik krizin yalnızca kulüp yöneticilerinin hatalarından kaynaklanmadığını, dış etkenlerin de büyük rol oynadığını vurguladı.

Koç, yayın gelirlerinin düşmesi, vergilerin artması ve döviz kurundaki dalgalanmaların kulüplerin kontrolü dışında geliştiğini belirterek, "Bu gibi faktörlerin Türk futbol ekonomisini sürdürülemez hale getirdiğini" ifade etti. Sponsorlar için daha cazip bir ortam yaratmanın önemine değinen Koç, "Marka değeri arttıkça sponsorlar da gelecek" dedi.

Koç, illegal bahis sektörünün Türk futbol ekonomisi üzerindeki olumsuz etkilerine değinerek, "Sürdürülemez ekonomi, dış etkenlere çok daha açık hale geliyor. Keşke bizim ülkemizde de olsa diyorum. İnşallah o günleri de göreceğiz." dedi.

Benzer Videolar