İBB’den Yenilikçi Seyyar Satış Üniteleri: Simit, Kestane ve Mısır için Modern Tasarımlar

İstanbul'un seyyar simit, kestane ve mısır satıcılarının görünümü, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından gerçekleştirilen yenilikçi bir proje ile değişime uğruyor.

İBB'nin açıklamasına göre, kentin meydanları ve caddelerindeki seyyar satış araçlarını modernleştirmek ve estetik bir görünüm kazandırmak için Kentsel Tasarım Müdürlüğü tarafından bir çalışma yürütülüyor.

Bu çalışma kapsamında, özellikle tarihi meydanlar ve Boğaz kıyılarında bulunan seyyar satış üniteleri için, çevreye uyumlu ve farklı tasarımlar geliştirildi. Kemerli, neşeli modern ve totem modelleri olmak üzere toplamda 9 farklı konsept, simitçiler, mısırcılar ve kestaneciler için tasarlandı.

Yeni seyyar satış ünitelerinde, enerji verimliliğini sağlamak amacıyla güneş panelleri kullanıldı. Kolay temizlenebilen malzemelerden üretilen üniteler, kış aylarında örtü sistemi ve kullanıcıların yerle temasını kesen platformlar ile donatıldı.

Bu 9 yeni tasarım, 25 Ekim'den itibaren Beşiktaş Meydanı'nda İstanbulluların beğenisine sunulacak. İBB, bu yenilikçi seyyar satış ünitelerini tüm İstanbul'a yaymayı hedefliyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Beşiktaş Meydanı Yerel Haberler Kültür Sanat istanbul Enerji Güncel Yaşam Mısır Simit

Benzer Videolar