Hizbullah, İsrailin kuzeyindeki iki üs ile askerleri füzeler ve İHAlarla hedef aldıklarını açıkladı | Dış Haberler

Lübnan'daki Hizbullah, İsrail'in kuzeyindeki Mişar istihbarat üssü ve Tel Nof hava üssü ile Lübnan'ın güneyinde sınır bölgesindeki Ras Nakura'da toplu halde bulunan İsrail ordu güçlerini füzeler ve insansız hava araçlarıyla (İHA) hedef aldıklarını duyurdu

Hizbullah tarafından yapılan bir dizi açıklamada, gerçekleştirilen operasyonlara dair bilgiler paylaşıldı.

Açıklamalarda, Tel Aviv'in güneyindeki Tel Nof hava üssünün kamikaze İHA'lar kullanılarak hava saldırısına uğradığı ve hedeflerin başarılı bir şekilde vurulduğu belirtildi.

İsrail'in kuzeyindeki Safed'de bulunan Mişar üssünün füzelerle hedef alındığı da kaydedildi. Açıklama, bu operasyonla ilgili daha detaylı bilgiler içermiyordu.

Hizbullah'ın açıklamaları ayrıca, Hayfa şehrinin kuzeyindeki El-Keryut bölgesi ile Lübnan'ın güneyindeki Ayta eş-Şaab kasabası yakınlarında bulunan İsrail ordu güçlerinin füzelerle vurulduğunu belirtti.

Açıklamada, Lübnan'ın güneyindeki İsrail sınırında Ras Nakura bölgesinde toplanan İsrail güçlerinin de füzelerle hedef alındığı belirtildi. Ancak bu saldırılarda İsrail askerlerinden kayıp olup olmadığına dair bilgi verilmedi.

Benzer Videolar