Hizbullah, İsrail'e ait bir İHA'yı daha düşürdüklerini duyurdu | Dış Haberler

Hizbullah, bir gün içinde, İsrail ordusuna ait ikinci Hermes 450 tipi insansız hava aracının (İHA) düşürüldüğünü duyurdu

## Lübnan'da Artan Gerilim: Hizbullah, İsrail İHA'sını Düşürdüğünü Açıkladı

Hizbullah, İsrail ordusuna ait bir Hermes 450 tipi İHA'yı düşürdüklerini duyurdu. Açıklamada, İHA'nın düşürülmesinin Gazze Şeridi'ndeki direnişi desteklemek, Filistin halkının yanında olmak ve Lübnan halkı ile topraklarının korunmasına yönelik bir adım olduğu belirtildi.

Hizbullah daha önce de İsrail'e ait bir Hermes 450 tipi İHA'nın düşürüldüğünü ve İsrail'in kuzeyine saldırılar düzenlediğini açıklamıştı.

İSRAİL'İN LÜBNAN'DA ŞİDDETLENEN SALDIRILARINDA 2 BİN 309 KİŞİ ÖLDÜ

İsrail ordusu, 8 Ekim 2023'ten beri Lübnan'da Hizbullah ile kontrollü çatışmalar yürütüyor. 23 Eylül'de Lübnan'ın güney kentlerine ve Bekaa ile Baalbek bölgelerine yüzlerce hava saldırısı düzenledi.

Lübnan Sağlık Bakanlığı verilerine göre, 8 Ekim 2023'ten bu yana 104'ü çocuk ve 194'ü kadın olmak üzere toplam 2 bin 309 kişi hayatını kaybetti ve 10 bin 782 kişi yaralandı.

Hizbullah lideri Hasan Nasrallah, İsrail ordusunun 27 Eylül'de Beyrut'a düzenlediği hava saldırılarında öldürüldü.

Hizbullah, İsrail'e roket ve füzelerle karşılık veriyor. İsrail tarafında çoğunlukla ordu üslerini hedef alan bu saldırılarda büyük bir hasar bildirilmedi.

İsrail bombardımanı nedeniyle Lübnan'da yüz binlerce kişi yerinden edildi. Ülkenin güneyinden başkent Beyrut ve kuzeye göç dalgası devam ediyor. Lübnan hükümeti, yerinden edilen kişilerden 430 binden fazlasının Suriye'ye göç ettiğini açıkladı.

Benzer Videolar