Hizbullah İsrail'de askeri üs ile 9 yerleşim yerini vurdu | Dış Haberler

Hizbullah, İsrail'de bir askeri üs ile 9 yerleşim yerini hedef aldığını duyurdu. Saldırılarda bazı İsrail askerlerinin öldüğü ve yaralandığı öne sürüldü

Hizbullah, Telegram üzerinden yaptığı açıklamada, İsrail'e düzenlenen saldırılar hakkında bilgi paylaştı.

AA'nın haberine göre, Hizbullah açıklamasında Hayfa'nın kuzeyindeki Zevulun askeri sanayi tesisinin füzelerle, Akka'nın doğusundaki Bar Lev sanayi bölgesinin ise kamikaze İHA'lar ile hedef alındığını duyurdu.

Açıklamada, Lübnan'ın güneyindeki Hula, Hıllet Nayif ve Aytarun kasabalarında, ayrıca sınırda bulunan El-Merc bölgesindeki İsrail askeri birliklerinin füzeler, kamikaze İHA'lar ve topçu ateşiyle hedef alındığı belirtildi. Saldırılarda İsrail askerlerinin hayatını kaybettiği ve yaralandığı ifade edildi.

Ayrıca, İsrail'in kuzeyindeki 9 yerleşim yerine saldırı düzenlendiği bilgisi paylaşıldı.

İSRAİL'İN LÜBNAN'A SALDIRILARINDA CAN KAYIPLARI ARTIYOR

İsrail ordusunun Lübnan'a yönelik saldırılarında yaşamını yitirenlerin sayısı 2 bin 672'ye yükseldi.

Lübnan Sağlık Bakanlığı'nın yazılı açıklamasında İsrail ordusunun ülkenin birçok bölgesinde hava saldırılarını sürdürdüğü belirtildi.

İsrail'in devam eden saldırıları sonucunda dün 19 kişinin hayatını kaybettiği ve 108 kişinin yaralandığı aktarılan açıklamada, 8 Ekim 2023'ten bu yana Lübnan'a yönelik saldırılarda yaşamını yitirenlerin sayısının 2 bin 672'ye, yaralananların sayısının da 12 bin 468'e yükseldiği kaydedildi.

İsrail bombardımanı nedeniyle Lübnan'da yüzbinlerce kişinin evlerinden ayrıldığı tahmin ediliyor.

Ülkenin güney kesimlerinden başkent Beyrut ve kuzeye göç dalgası devam ederken, Lübnan hükümeti yerinden edilenlerden 486 binden fazlasının Suriye'ye göç ettiğini açıklamıştı.

*Haberin fotoğrafları AA tarafından servis edilmiştir.

Benzer Videolar