Hizbullah, İsrail ordusunu yanılttı | Dış Haberler

Hizbullah'ın gönderdiği ve 4 askerin ölümüne neden olan insansız hava aracının (İHA), "alçak irtifada uçması sebebiyle takibinin yapılamadığı ve kendi kendini imha ettiği düşünüldüğü" için İsrail ordusunu yanılttığı belirtildi

İsrail Ordu Radyosu'nun haberine göre, İsrail hava kuvvetleri, Hayfa'ya yapılan saldırıyla ilgili yürütülen soruşturmanın ilk sonuçlarını paylaştı.

Habere göre, Hizbullah saldırısında 3 insansız hava aracı (İHA), 3 güdümlü füze ve roketler eş zamanlı olarak kullanıldı.

İsrail donanması ve Demir Kubbe savunma sistemi 2 İHA'ya müdahale etti. Üçüncü İHA ile iletişim Akka kentinin kuzeydoğusunda kesildi.

İHA'NIN KENDİNİ İMHA ETTİĞİ DÜŞÜNÜLDÜ

İsrail hava kuvvetleri, İHA'nın alçak irtifada uçması veya GPS sistemine müdahale etmesi nedeniyle kendi kendini imha ettiğini düşündü.

İHA, "hava tehdidi" olarak sınıflandırılmış ancak tehdit gerçekleşmemişti.

İsrail hava kuvvetleri, Hayfa'nın güneydoğusundaki Yokneam bölgesinde halkın şüpheli bir uçak gördüğüne dair bildirimler aldığını, ancak o sıralarda aynı bölgede bir helikopter de uçtuğu için bildirimde bulunulan hava aracının İsrail helikopteri olduğu düşünülüyor.

YANLIŞ ALARM OLABİLİR

İsrail Hava Kuvvetleri, kanıt olmadığı sürece İHA'ların kendi kendini imha ettiğini değerlendirmeyecek. Bu nedenle önümüzdeki günlerde İsrail'in birçok bölgesinde uyarı sirenleri yaygın olarak çalabilir. Bazıları da yanlış alarm olabilir.

İHA'larla "yarım saat bağlantı kesilse ve nerede olduğu bilinmese bile koruma durumu"na geçildi.

Hizbullah'ın gönderdiği İHA, "Şahid 107" tipi olup, ağırlığı 3 ila 5 kilogram arasında değişen bir savaş başlığına sahip. GPS sistemiyle çalışıyor.

İHA uzaktan kontrol edilmiyor, konum ve rota bilgileri önceden belirleniyor.

Hizbullah'ın "dikkatlice İHA'yı İsrail askerlerinin yemek yediği sırada askeri üssün yemekhanesine hedeflediği" düşünülüyor.

HİZBULLAH'IN SALDIRISINDA 4 İSRAİL ASKERİ ÖLMÜŞTÜ

İsrail ordusu, dün Hayfa kentinin güneyindeki Golani askeri üssüne Hizbullah'ın düzenlediği insansız hava aracı (İHA) saldırısında 4 askerin öldüğünü ve 7'si ağır 58 askerin yaralandığını duyurmuştu.

Hizbullah'tan yapılan açıklamada, Gazze'deki Filistin halkının direnişiyle dayanışmak, Lübnan ile halkını savunmak ve Beyrut'taki Basta ile Nuveyri mahallelerine düzenlenen saldırılara karşılık vermek için Hayfa kentinin güneyindeki Binyamina bölgesinde, "İsrail ordusuna bağlı Golani Tugayı'nın eğitim üssüne İHA filosuyla saldırı düzenlendiği" ifade edildi.

*Haberin görselleri AA tarafından servis edilmiştir.

Benzer Videolar