Helene Kasırgası ABD’de 20 Can Aldı

Helene Kasırgası'nın ABD'ye vurmasının ardından hayatını kaybedenlerin sayısı 20'ye ulaştı. Kasırga Florida ve Georgia'da yıkıcı etkiler yarattı. Şiddetli yağışlar nedeniyle birçok bölge sular altında kaldı ve 4 milyondan fazla ev ve işyeri elektriksiz kaldı.

Kategori 4'lük kasırga, teknelerin ve ağaçların devrilmesine, araçların ve caddelerin sular altında kalmasına yol açtı. Atlanta'da güvenlik güçleri sel nedeniyle birçok tahliye operasyonu gerçekleştirdi.

Ulusal Hava Durumu Servisi, Georgia, Güney Carolina ve Kuzey Carolina'daki birçok bölge için ani sel uyarıları yayınladı. Servis, "Bu özellikle tehlikeli bir durum. Derhal daha yüksek yerlere gidin" uyarısında bulundu. ABD Ulusal Kasırga Merkezi (NHC), fırtına dalgalarının, rüzgarların ve şiddetli yağışların devam ettiğini bildirdi.

ABD Sahil Güvenliği, kasırga nedeniyle akıntıya kapılan 9 kişiyi kurtardığını duyurdu. Florida'nın Acil Durum Yönetimi Direktörü Kevin Guthrie, "Lütfen dışarı çıkmayın. Etkilenen bölgelerde 1500 arama ve kurtarma personelimiz var. Lütfen işimizi yapabilmemiz için yolumuzdan çekilin" dedi. - FLORIDA

Yerel Haberler Hava Durumu Güvenlik florida 3-sayfa Sağlık Dünya

Benzer Videolar