Havalimanı Turuncu alarm ne anlama geliyor? TUSAŞ saldırısı turuncu alarm nedir?

Havalimanlarında uygulanan alarm seviyeleri farklı tehdit düzeylerine göre değişmektedir. Yakın zamanda yaşanan terör saldırısı sonrası havalimanlarında güvenlik önlemleri artırılarak turuncu alarm seviyesine çıkarılmıştır. Peki, turuncu alarm seviyesi ne anlama geliyor?

HAVALİMANI TURUNCU ALARMİ: NEYİ GÖSTERİYOR?

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii Anonim Şirketi'nin (TUSAŞ) Kahramankazan tesislerine yönelik terör saldırısı sonrası ülke genelinde güvenlik önlemleri üst düzeye çıkarıldı. Bu çerçevede havalimanlarında güvenlik seviyesi artırıldı ve turuncu alarm seviyesi uygulanmaya başlandı.

Terör örgütünün olası yeni saldırılar düzenleme ihtimaline karşı, Sabiha Gökçen ve İstanbul Havalimanı'nda giriş ve çıkışlar daha sıkı şekilde kontrol ediliyor. Havalimanına giriş çıkış yapan araçlar detaylı bir şekilde aranırken, yolcuların da kimlikleri titizlikle kontrol ediliyor.

ARTAN GÜVENLİK ÖNLEMLERİ: YOLCULARIN DİKKATİNE

Sabiha Gökçen Havalimanı yetkilileri, yolcuların dikkatini çekerek, artan güvenlik önlemlerinden kaynaklanabilecek gecikmeleri önlemek için uçuşlarından en az 3 saat önce terminale gelmelerini tavsiye ediyor.

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ. (TUSAŞ) Ankara Kahramankazan tesislerine yönelik terör saldırısını lanetliyorum. Şehitlerimize Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun. ????

— Abdulkadir URALOĞLU (@a_uraloglu) October 23, 2024 Havalimanı Turuncu alarm ne anlama geliyor? TUSAŞ saldırısı turuncu alarm nedir?Haberler.com / Sena Demiröz - Gündem

İstanbul Havalimanı Soğuk Haber İstanbul 3-sayfa Türkiye Güncel Ankara Yaşam TUSAŞ Terör

"
Benzer Videolar