Hatay Tanıtım Günleri Kağıthane’de Gerçekleşti

Kağıthane'de düzenlenen Hatay Tanıtım Günleri, İstanbul'da yaşayanları Hatay'ın zengin kültürü, tarihi ve lezzetleriyle buluşturdu. 24-27 Ekim tarihleri arasında gerçekleşen bu etkinlik, ziyaretçilere Hatay'ın kültürel mirasını gösteriler, yöresel lezzetler ve kültürel performanslar aracılığıyla tanıttı.

Hatay Tanıtım Günleri, Kağıthane Belediyesi ve İstanbul Hatay Dernekler Federasyonu iş birliğiyle, Hatay'ın tarihi, kültürel ve gastronomik mirasını İstanbul halkıyla paylaşmak amacıyla düzenlendi. 24-27 Ekim tarihleri arasında Hasbahçe'de gerçekleşen etkinlik, dört gün boyunca Hatay mutfağının lezzetlerini, kültürel zenginliklerini ve daha birçok alanda programı vatandaşlarla buluşturdu.

'DEPREMDEN ETKİLENEN ESNAFIMIZI DESTEKLEMİŞ OLUYORUZ'

Etkinliğin açılış konuşmasında Kağıthane Belediye Başkanı Mevlüt Öztekin, Hatay'ın kadim tarih ve kültürüyle medeniyetlerin buluşma noktası olduğunu vurgulayarak, şehrin zenginliklerini İstanbul'la paylaşmaktan duyduğu gururu dile getirdi. Öztekin ayrıca, 6 Şubat depreminden etkilenen Hataylı esnafları desteklemek amacıyla bu etkinliği düzenlediklerini de sözlerine ekledi.

Hatay'dan etkinliğe gelen ney yapım ustası İzzet Gözkan, stantlarını açarak neylerini tanıttıklarını ve sipariş üzerine her tür ney ürettiklerini belirtti.

'HATAY'A ÖZGÜ LEZZETLERİMİZİ TANITIYORUZ'

Yöresel lezzetleri tanıtanlardan Şahin Saraç, Hatay'da ürettikleri zeytinleri, baharatlarını, peynir çeşitlerini ve yoğurtlarını sergilediklerini ve Hatay'da ürün satmanın zorluğundan dolayı internet üzerinden veya tanıtımlar aracılığıyla satış yaptıklarını söyledi.

'ETKİNLİK GÜZEL GEÇİYOR'

Yöresel lezzetleri tanıtan Yaser Özeroysal ise Antakya'dan getirdikleri el ürünü ve fabrikasyon ürünleriyle etkinliğe katıldıklarını ve herkesin etkinlikten memnun kaldığını dile getirdi.

Emrah Kuvan, Hatay'ın lezzetli kakuleli dibek kahvesini tanıttıklarını ve ürünlerini tattırarak satış gerçekleştirdiklerini belirtti.

'HATAY MUTFAĞI ÇOK ZENGİN, HERKESİ LEZZETLERİMİZİ DENEMEYE BEKLİYORUZ'

Tanıtım günlerine katılan Furkan Çalışkan, Hatay mutfağının zenginliği ve özel lezzetleri hakkında bilgi verdi. Tepsi kebabı, kağıt kebabı, yonca kaya kebabı gibi farklı lezzetlerin bulunduğunu belirterek, herkesi Hatay mutfağının lezzetlerini denemeye davet etti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Kültür Sanat

Yerel Haberler Kültür Sanat Etkinlikler Gastronomi Kağıthane İstanbul Turizm Hatay

"
Benzer Videolar