Harry Potter’ın Minerva McGonagall’ı Maggie Smith, 89 yaşında hayatını kaybetti

Ünlü İngiliz oyuncu Maggie Smith, 89 yaşında hayata gözlerini yumdu. Harry Potter film serisinde Minerva McGonagall rolüyle tanınan Smith, Londra'daki Chelsea and Westminster Hastanesi'nde tedavi görürken yaşamını yitirdi.

Smith'in oğulları Toby Stephens ve Chris Larkin, annelerinin vefatını doğrulayan bir açıklama yayınladı. Açıklamada, Smith'in hastalığı nedeniyle tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybettiği belirtildi.

1952 yılında sahne hayatına başlayan Smith, ilk sinema filminde 1956 yılında "Evdeki Çocuk" adlı yapımla yer aldı. Uzun ve başarılı bir kariyer boyunca sayısız film, tiyatro oyunu ve televizyon dizisinde rol aldı.

Smith, 1969 yılında "Genç Kızlar" filmindeki rolüyle En İyi Kadın Oyuncu Oscar'ını kazanmıştı. 1978 yılında ise "Kaliforniya Suiti" filmindeki rolüyle En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu Oscar'ını elde etti.

Son yıllarda Harry Potter serisinde Profesör Minerva McGonagall, Downton Abbey dizisinde Violet Crawley ve "Lady in the Van" filminde Bayan Shepherd karakterlerine hayat veren Smith, sinema dünyasına unutulmaz izler bıraktı.

Kaynak: AA / Behlül Çetinkaya - Güncel

Downton Abbey Maggie Smith Kültür Sanat Magazin Güncel Londra

Benzer Videolar