Harran Üniversitesi’ni karıştıran fuhuş iddiası

Harran Üniversitesi, yüksek lisans öğrencisi kızların cinsel istismara uğradığı ve fuhşa zorlandığı yönündeki iddialara ilişkin bir soruşturma komisyonu kurduğunu duyurdu.

Sistematik Karalama Kampanyası İddiası

Üniversiteden yapılan yazılı açıklamada, bazı medya kuruluşları ve sosyal medya hesaplarında üniversite hakkında asılsız ve gerçek dışı iddialara dayalı sistematik bir karalama kampanyası başlatıldığı belirtildi.

Soruşturma Komisyonu Kuruldu

Açıklamada, iddiaların kaynağının boşanma aşamasında bulunan personelin özel hayatlarıyla ilgili karşılıklı suçlamalara dayandığı belirtilerek, iddiaların rektörlüğe intikal etmesinin ardından soruşturma komisyonu kurulduğu ve konunun hassasiyetle ele alındığı vurgulandı.

"Sözde Bilgilere İnanılmaması Önemle Rica Edilir"

Soruşturmanın devam ettiği ve gizlilik gereği kamuoyuyla paylaşım yapılmadığı belirtilen açıklamada, iddiaların üniversiteyi ilgilendiren kısımlarıyla ilgili gerekli bilgilendirmenin soruşturma sonucunda kamuoyuyla paylaşılacağı ifade edildi.

Üniversiteden yapılacak resmi açıklamalar dışında yayılan söylentilere itibar edilmemesi gerektiği vurgulanırken, kurumsal yapıyı hedef alan yalan haberlere ilişkin hukuki haklar kullanılarak Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunulacağı belirtildi.

Kaynak: AA / Müslüm Etgü - Güncel

Harran Üniversitesi Güvenlik 3-sayfa Eğitim Güncel Harran Hukuk

"
Benzer Videolar