Hamas: Halkımız haklarını almadıkça bölgede güvenlik ve istikrar olmayacak | Dış Haberler

Hamas Siyasi Büro Üyesi Halil el-Hayye, İsrail'in Gazze'ye bir yıldır gerçekleştirdiği saldırıların yıl dönümünde konuştu. Hayye, Filistin halkı haklarını tam olarak almadıkça bölgede güvenlik ve istikrarın sağlanamayacağını söyledi. Hayye, "Halkımız ve Filistin davası düşman (İsrail) tarafından hedef alınıyor." dedi

Filistin halkının haklarının tam olarak sağlanmadan bölgede kalıcı bir barış ve istikrarın mümkün olmadığını vurgulayan Hamas Siyasi Büro Üyesi Halil el-Hayye, İsrail'in Gazze Şeridi'nde gerçekleştirdiği savaşın birinci yıldönümünde yayınladığı mesajında önemli açıklamalarda bulundu.

Hayye, İsrail'in Orta Doğu'da "kötülüğün ve yıkımın merkezi" olduğunu söyleyerek, Filistin halkının topraklarını ve kutsal mekanlarını geri almak, bağımsız bir devlet kurmak, mültecilerin vatanlarına dönmesini sağlamak ve kendi kaderini tayin hakkını elde etmek için mücadele verdiğini belirtti.

İsrail işgalinin bölgedeki istikrarsızlığın temel kaynağı olduğunu ifade eden Hayye, "Filistin halkı haklarına kavuşmadan güvenlik ve istikrar sağlanamaz" dedi. Filistin halkının düşman tarafından hedef alındığını vurgulayan Hayye, milli birlik ve direnişin kurtuluş yolunun tek yolu olduğunu söyledi.

Benzer Videolar