Halil Umut Meler'e saldırı davasında 13 yıla kadar hapis cezası talebi

MKE Ankaragücü-Çaykur Rizespor maçının sonunda hakem Halil Umut Meler'e saldıran, aralarında eski Ankaragücü Kulübü Başkanı Faruk Koca'nın da bulunduğu 4...

Ankara Batı 3. Asliye Ceza Mahkemesi'nde, MKE Ankaragücü Başkanı Faruk Koca ve diğer sanıkların hakem Halil Umut Meler'e yönelik saldırısıyla ilgili davanın duruşması gerçekleştirildi. Duruşmaya müşteki ve tutuksuz sanıklar katılmazken, taraf avukatları hazır bulundu.

Duruşma savcısı, olayın yaşandığı gün Koca ve diğer sanıkların saha içerisine girerek hakemlere yöneldiklerini ve Koca'nın Meler'e "Seni öldüreceğim" diyerek tehdit ettikten sonra yumruk atarak yere düşürdüğünü belirtti.

Savcı, diğer sanıkların da yere düşen Meler'e vurarak yaraladıklarını ifade etti ve Can'ın da Meler'e tekme atmaya çalıştığını ancak isabet ettiremediğini açıkladı. Meler'in yüzündeki yaralanmanın orta derecede kemik kırığına yol açtığı ve sanıkların üzerine atılı suçları işlediklerinin sabit olduğunu belirtti.

Savcı, Koca'nın "kişiyi yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle spor alanında kemik kırığı oluşturacak şekilde kasten yaralama", "tehdit" ve "Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanun'a aykırılık" suçlarından hapse mahkum edilmesini talep etti.

Savcı, Çelikkaya ve Şahin'in "kişiyi yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle spor alanında kemik kırığı oluşturacak şekilde kasten yaralama" ve "Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanun'a aykırılık" suçlarından hapis veya adli para cezasına çarptırılmalarını istedi.

Can hakkında ise "kişiyi yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle spor alanında kemik kırığı oluşturacak şekilde kasten yaralamaya teşebbüs" suçundan cezalandırılması istendi.

Olay, 11 Aralık 2023 tarihinde Eryaman Stadyumu'nda oynanan MKE Ankaragücü-Çaykur Rizespor maçı sonrası yaşanmıştı. Maçın son düdüğü çaldıktan sonra sahaya giren Koca, Meler'e yumruk atmış ve olay sonrası Ankaragücü Kulüp Başkanlığı görevinden istifa etmişti.

Koca, Çelikkaya, Şahin ve Can, "kişinin yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle spor alanında kemik kırığı oluşturacak şekilde kasten yaralama", "tehdit" ve "yasak alanlara girme" suçlarından yargılanıyor.

Benzer Videolar