Halid Meşal: Hamas liderleri şehit olsa da direnişe devam edecekler | Dış Haberler

Hamas'ın yurt dışı sorumlusu Halid Meşal, "Filistin toprakları ve kutsal mekanları özgürlüğüne kavuşuncaya kadar direnişe devam etme" üzerine kurulu stratejilerinde bir değişiklik olmadığını söyledi

Halid Meşal, Hamas Siyasi Büro Başkanı Yahya Sinvar'ın vefatı üzerine İstanbul'da düzenlenen taziye merasimine ses kaydıyla bir mesaj gönderdi. Sinvar, Gazze Şeridi'nde İsrail askerleri tarafından öldürülmüştü.

Mesajında Meşal, Hamas'ın liderlerinin, hareketin kurucusu Ahmed Yasin'in de (2004 yılında İsrail tarafından öldürüldü) aralarında bulunduğu, özgürlük ve İsrail işgalinden kurtulma yolunda şehit olduğunu hatırlattı.

"FİLİSTİN VE DÜNYA HALKLARI İÇİN BİR SİMGE"

Meşal, Hamas lideri ve Aksa Tufanı'nın komutanı Sinvar'ın 60 yıl boyunca özgür yaşadığını ve özgür öldüğünü belirtti. Sinvar'ın şehadetiyle hem Filistin hem de dünya halkları için bir simge haline geldiğini söyledi.

Meşal, mesajında üç önemli noktaya değindi. İlk olarak, Hamas'ın Sinvar ve diğer şehit liderlerden sonra değerlerinden ve ilkelerinden vazgeçmeyeceğini, stratejisini değiştirmeyeceğini açıkladı.

İkinci olarak, sahadaki gelişmeleri yakından takip edeceklerini ve İsrail'in saldırılarını durdurmak için çalışacaklarını vurgulayan Meşal, "Bu düşman kaybedecek ve Hamas, müzakere yoluyla bu katliamların son bulması için çalışacak ve bir çıkış yolu arayacak." diye konuştu.

"SİYONİST PROJE ORTADAN KALDIRILINCAYA KADAR DİRENİŞ"

Üçüncü olarak, Hamas'ın "Filistin toprakları ve kutsal mekanları özgürlüğüne kavuşuncaya, esirler kurtarılıncaya ve Filistin ve İslam ümmeti için tehdit oluşturan Siyonist proje ortadan kaldırılıncaya kadar direnişe devam etme" stratejisine bağlı kalacağını ifade etti.

Meşal, Hamas, direniş güçleri ve halk direniş stratejisine bağlı kaldığı sürece İslam ümmetinin de sorumluluklarını yerine getirmesi gerektiğini vurguladı. "Çünkü bu sadece Filistinlilerin savaşı değil bilakis ilk kıblemiz Aksa'nın Tufanı'dır." dedi.

*Haberin görseli AA tarafından servis edilmiştir.

Benzer Videolar