DOLAR 34,1657 0.08%
EURO 38,2175 -0.21%
ALTIN 2.917,95-0,51
BITCOIN 2236507-0.45326%
İstanbul
22°

PARÇALI AZ BULUTLU

16:18

İKİNDİYE KALAN SÜRE

Hakan Kazancı, Geleneksel Atlı Spor Dalları Federasyonu Başkanlığı’na Seçildi
6 okunma

Hakan Kazancı, Geleneksel Atlı Spor Dalları Federasyonu Başkanlığı’na Seçildi

ABONE OL
Eylül 29, 2024 09:56
Hakan Kazancı, Geleneksel Atlı Spor Dalları Federasyonu Başkanlığı’na Seçildi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türkiye Geleneksel Atlı Spor Dalları Federasyonu’nun 2. Olağan ve Mali Genel Kurulu, Ankara’da The Green Park Otel’de gerçekleştirildi. Mevcut başkan Zübeyir Bekiroğlu’nun aday olmamasıyla, Hakan Kazancı tek aday olarak seçime girdi.

Divan Başkanlığı’nı Hayati Kısacık’ın yaptığı genel kurula 130 delegeden 85’i oy kullandı. Hakan Kazancı, 73 oy alarak başkanlığa seçildi, 12 oy ise geçersiz sayıldı. Kazancı, yeni görevinde emanete sahip çıkacaklarını belirterek, geçmişin mirasını, tecrübesini ve dinamizmini devralarak geleceğe taşımayı hedeflediklerini ifade etti.

Kazancı, önemli bir görev ve misyon üstlendiklerini vurgulayarak, Türk milletinin geçmişinden aldığı güçle, gelecek nesillere atlı sporları ve Türk kültürünü aktarmayı amaçladıklarını söyledi. 2017 yılında Bilal Erdoğan ile kurdukları ETNOSPOR Konfederasyonu ile “Gelecek gelenektedir” anlayışıyla hareket ettiklerini belirten Kazancı, geleneğin geleceğe aktarılmasının önemini vurguladı.

Geleneksel sporların canlandığını ve özellikle gençlerin ilgisini çektiğini söyleyen Kazancı, ata sporlarını Türkiye’de ve tüm Türk dünyasında yaşatmayı, büyütmeyi ve yaygınlaştırmayı hedeflediklerini ifade etti. Gençlere ecdadlarını tanıtmak, milletin nereden geldiğini ve nereye gittiğini göstermek istediklerini belirten Kazancı, kendi tarihini, zaferlerini ve kahramanlıklarını bilen bir gençlik yetiştirmeyi amaçladıklarını belirtti.

Kazancı, atın Türk kültüründeki önemini vurgulayarak, “Atı tanımayan bir nesil, Türk’ü tanıyabilir mi?” sorusunu yöneltti ve bu davayı birlikte yükseklere taşımayı hedeflediklerini söyledi. Birleştirici, uzlaştırıcı ve çözüm odaklı bir yaklaşım benimseyeceklerini vurgulayan Kazancı, bu hedefe hep birlikte ulaşacaklarını belirtti.

Başkan Hakan Kazancı’nın yönetim kurulunda Osman Başer, Tayfun Karataş, Zeki Genelioğlu, İbrahim Kurban, Davut Çakır, Sefa Yağcı, Ali Uzuncan, Ali Peksemerci, Erdal Keskin ve Fatih Bardak yer aldı.

Politika Türkiye Kültür ankara Spor

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Güvenliğiniz bizler için önemli. Bu yüzden gizlilik politikası sayfamızı inceleyiniz.