HAK-İŞ’ten Filistin dayanışması

HAK-İŞ Konfederasyonu, 7 Ekim'den bu yana şiddetlenen ve yüz yıldır süren Filistin katliamlarının yıl dönümünde, Filistin halkıyla dayanışmayı vurgulamak için "Filistin ile Dayanışma ve Destek Programı" düzenledi.

İsrail, 7 Ekim 2023'ten beri Gazze'ye yönelik saldırılarını artırarak sürdürüyor. HAK-İŞ Konfederasyonu, bu katliamların yıl dönümünde Filistin halkına destek olmak amacıyla bir araya geldi.

Programa, HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan, Filistin Kudüs İşleri Bakanı Dr. Ashraf Hassan Abbas Al-Awar, Filistin Ankara Büyükelçisi Faed Mustafa, HAK-İŞ Genel Başkan Yardımcıları Yunus Değirmenci ve Devlet Sert, HAK-İŞ Genel Sekreteri Eda Akbulut, Genel Sekreter Yardımcıları Fatma Zengin ve Hamdi Abdullah Koçoğlu, HAK-İŞ Kudüs Komitesi Başkanı Hüseyin Tanrıverdi, HAK-İŞ Akademisi üyeleri, konfederasyona bağlı sendikaların başkan ve yönetim kurulu üyeleri, HAK-İŞ Ankara Şube Başkanı ve yöneticileri, komite başkanları, çalışanlar ve çok sayıda üye katıldı.

Program, İstiklal Marşı, Kur'an-ı Kerim Tilaveti, Müsiki sanatçısı Doç. Dr. Fatih Koca'nın ilahileri ve HAK-İŞ'in Kudüs faaliyetlerini içeren bir film gösterimi ile başladı.

HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan, Filistin'e yapılan katliamların yıl dönümünde Filistin halkıyla dayanışmayı bir kez daha vurgulayarak, "Bugün 7 Ekim'in yıl dönümü. Bir yılın muhasebesini yapmamız, dünya ve ülkemizde bu soykırıma karşı ne yaptığımızın değerlendirmesini yapmamız gerekiyor" dedi.

Arslan, dünyanın, BM, İslam İşbirliği Teşkilatı, AB ve Arap Birliği'nin bu katliamlara sessiz kaldığını belirterek, "Filistin'de yaşananları uluslararası güçler sadece seyrediyor. Dünya tüm yaşananlara sessiz. HAK-İŞ olarak bir şeyler yapmamız lazım" dedi.

Arslan, HAK-İŞ'in Filistin davasını tarihinin ve inancının bir sorumluluğu olarak gördüğünü ve insan hakları örgütü olarak Filistinlilerin mücadelesinde her zaman yanlarında durduklarını ifade etti.

Arslan, HAK-İŞ Konfederasyonu, sendikaları ve üyelerinin Filistin için yardım kampanyası yürüttüklerini belirterek, "Bu çabalarınızı takdirle ve şükranla karşılıyorum. Allah sizlerden razı olsun" dedi.

Arslan, Osmanlı Devleti'nin Filistin'den çekilmesinden bu yana bu toprakların sürekli kan ve gözyaşıyla karşı karşıya olduğunu belirterek, "Filistin'de 100 yıldır acı, kan ve gözyaşı hüküm sürdü. HAK-İŞ olarak bütün etkinliklerimizde bu katliamların, insan hakları ihlallerinin ve İsrail'in tüm yaptıklarının hesabının sorulmasını, Netenyahu'nun uluslararası mahkemelerde yargılanıp en ağır şekilde cezalandırılmasını istiyoruz" dedi.

Arslan, Türkiye'nin dünyada örnek bir duruş sergilediğini belirterek, "Kardeşlerimiz, evlatlarımız, kızlarımız gözlerimizin önünde katlediliyor. Yaptıklarımız elbette ki önemli ama daha fazlasını yapmalıyız. Gazze düşerse bilin ki İstanbul da, Konya da düşer. Gazze bu toprakların güvencesi ve garantisidir" dedi.

Arslan, Filistinli kardeşlerinin Türkiye'den en büyük talebinin sivillerin öldürülmesine karşı destek olduğunu vurgulayarak, "Filistinli kardeşlerimiz, gelin bizlerle birlikte savaşın demiyorlar. Siyonist İsrail Gazze'de hiçbir başarıyı elde edemedi ve üstelik yenildi. Bu kin ile şu anda Lübnan ve Suriye'ye saldırıyorlar" dedi.

Arslan, Filistin konusunun her zaman gündemde tutulması gerektiğini belirterek, "Elimizden geldiğince, Filistin konusunu gündemde tutacağız. 1 yıldır kampanya yürütüyoruz. Bu kampanyamızı yeniden alevlendirmek, yeniden ayağa kaldırmak için çabalıyoruz" dedi.

Filistin Kudüs İşleri Bakanı Dr. Ashraf Hassan Abbas Al-Awar, "Bizim buraya gelmemiz kolay olmadı. Kudüs sadece bir şehirden ibaret değildir. Kudüs, onurun ve dayanışmanın bir simgesidir. Filistin'de öyle suçlar işlenmektedir ki insanlık bundan utanmaktadır. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a ve HAK-İŞ Konfederasyonumuza verdikleri destekten dolayı sonsuz teşekkürlerimi sunmaktayım" dedi.

Filistin'den ülkemize gelen Müzeyyen Murtada ve bütün ailesini Filistin'de kaybeden 11 yaşındaki Selina Elğul Filistin'de yaşadıklarını anlatarak, her zaman Filistin'e destek olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a ve HAK-İŞ Konfederasyonu Genel Başkanı Mahmut Arslan'a teşekkürlerini sundu.

Programa katılamayan Gazze-Filistin İşçi Sendikaları Konfederasyonu (Gazze-PGFTU) Genel Başkanı Sami Al-Amassi ve Filistin İşçi Sendikaları Konfederasyonu (PGFTU) Genel Başkanı Shaer Saed tarafından HAK-İŞ Konfederasyonuna ve tüm emekçilere gönderilen video mesajlar ile Türk Kızılay tarafından Gazze'ye ve Filistin'e gönderilen yardımların dağıtımlarını içeren videolar izlendi.

Program, Genel Başkan Mahmut Arslan tarafından Genel Başkan Yardımcıları Yunus Değirmenci ve Devlet Sert'in sahneye davet edilmesi ile devam etti. Değirmenci ve Sert, Filistin davasının önemine, Filistin ve Gazze'de yaşanan insanlık dramına dikkat çekerek, HAK-İŞ'in yürüttüğü yardım kampanyasının önemine değindiler.

Genel Başkan Yardımcılarının ardından sendikaların Genel Başkanları, Yönetim Kurulu üyeleri de sahneye davet edilerek yaptıkları nakdi yardımları açıkladılar. HAK-İŞ İl Başkanları ve sendikaların şube başkanları da programa online bağlanarak kampanyaya bağışta bulundular.

Ankara Filistin Büyükelçisi Faed Mustafa yapılan bağışların Filistin için çok büyük anlamlar taşıdığını ifade ederek, HAK-İŞ Konfederasyonu tarafından düzenlenen kampanyaya ve destek veren tüm Filistin dostlarına teşekkürlerini iletti.

Uluslararası İlişkiler İnsan Hakları Filistin Etkinlik İsrail ankara Yerel

Benzer Videolar