"Haberlerde bir sayı olmak istemiyorum" demişti, Filistinli sanatçı İsrail'in saldırılarında öldü | Dış Haberler

İsrail'in Gazze'deki mülteci kampına düzenlendiği saldırıda 32 yaşındaki Filistinli sanatçı Mahasen Al-Khatib öldü. Al-Khatib, geçtiğimiz aylarda verdiği bir röportajda "Benim için hep dua edin ve beni unutmayın. Haber bantlarındaki bir başka sayı olmak istemiyorum" demişti. 

Filistinli sanatçı Mahasen Al-Khatib, 18 Ekim Cuma günü trajik bir şekilde hayatını kaybetti. İsrail'in Gazze'nin kuzeyindeki Cibaliya Mülteci Kampına düzenlediği hava saldırıları sırasında hayatını kaybeden Al-Khatib, 32 yaşında bir ressam ve grafik sanatçısıydı.

Al-Khatib, Ağustos ayında yaptığı bir röportajda, "Haberlerde bir sayı olmak istemiyorum" diyerek sanatının ötesinde bir insan olduğunu vurgulamıştı. Ancak 7 Ekim 2023'te başlayan İsrail-Hamas çatışmalarıyla Gazze'de yaşanan trajedi, sanatıyla insanları bilinçlendirme ve umut vermeyi hedefleyen bu sanatçının hayatını da acımasızca kesintiye uğrattı.

Sosyal medya platformlarında Gazze'de yaşadıkları ve çizimleriyle duygularını paylaşan Al-Khatib, geniş bir takipçi kitlesi edinmişti. Sanatını insan haklarını savunmak, İsrail'in savaş suçları ve Filistinlilere yönelik ihlalleri konusunda farkındalık yaratmak için kullanan Al-Khatib, cesur duruşuyla dikkat çekiyordu.

"EVİMİ TERK ETMEYECEĞİM"

Bir paylaşımında, evini terk etmeyeceğini vurgulayan Al-Khatib, "Filistin… Evimi terk etmeyeceğim. Güney'e taşınmayacağım. Son ana kadar tutunacağım. Dua etmeye devam edeceğim, Tanrım, ülkemden ve ailemden geriye kalanları koru." ifadeleriyle yaşadığı topraklarla olan bağını ve mücadelesini göstermişti.

View this post on Instagram

A post shared by Rajaeen (@rajaeen1)

Ağutos ayında verdiği bir röportajda ise, "Benim için hep dua edin ve beni unutmayın. Haber bantlarındaki bir başka sayı olmak istemiyorum" diyerek hayatın acımasızlığına dair bir endişeyi dile getirmişti.

İSRAİL'İN CİBALİYA MÜLTECİ KAMPINA SALDIRISI

İsrail, Gazze Şeridi'ni günlerdir kuşatıyor, sağlık sistemini çökertmiş, iletişim hatlarını keserek insani bir felakete neden olmuş ve 18 Ekim akşamı Cibaliya Mülteci Kampı ve çevresini yoğun bombardımana tutmuştu. Bu saldırıda en az 33 kişi hayatını kaybetmiş, 85 kişi yaralanmıştı.

Benzer Videolar