Hababam Sınıfı’nın Kıvırcık Ömer’i şimdi tahta sandalye satıyor

Hababam Sınıfı Dokuz Doğuruyor filminde Kıvırcık Ömer rolüyle tanınan Talip Güran, ayırt edici kıvırcık saçlarıyla izleyiciye unutulmaz bir karakter bırakmıştı. Oyunculuğu geride bırakan Güran, şu anda Bodrum'da bambaşka bir hayat sürüyor.

SANDALYE YAPIP SATIYOR

Kıvırcık Ömer, artık tahta sandalyeler yapıp satarak geçimini sağlıyor. Rengarenk boyadığı sandalyeler, geçmişteki rolünden eser taşımayan bir hayatın göstergesi. Bodrum'da tahta sandalye imalatı yapan ve aynı zamanda restoran işletmeciliği de yapan Güran, eski günlerini özlemle anıyor.

Güran, gündüzleri sandalye imalatıyla uğraşırken akşamları da restoranını işletiyor. Siyah beyaz yayıncılık döneminde hemen her reklamda boy gösteren Güran, Kemal Sunal, Halit Akçatepe ve Tarık Akan'ın olmadığı ilk Hababam Sınıfı filmi olan "Hababam Sınıfı Dokuz Doğuruyor"da Kıvırcık Ömer rolüyle hafızalara kazınmıştı.

Güran, eski günlerini özlemle andığını belirterek, yıllar önce verdiği bir röportajda şunları söylemişti: "O dönemin atmosferi bambaşkaydı. Çekimler çok güzel ortamlarda yapılıyordu. İnsan o zamanlara dönmek ister ama şu anı yaşamak da önemli. Kaybettiklerimizi hatırladıkça insan üzülüyor. Geçmişi anımsıyoruz. Geçmişten bugüne neler getirdik, neler yaptık diye düşünüyorum. Güzel bir klasik olan filmde oynadık. İnsanlar filmi beğendi. Halen ilgi görüyoruz. Hababam Sınıfı'nın sinema sektöründe çok farklı bir yeri var. 1982'de Bodrum'a taşındım ve o günden beri burada yaşıyorum. 2013'te tahta sandalye imalatına başladım. Tahta sandalye ve masa yapıyorum. Bu yıl da bir restoran açtık. Eski bir yağhaneyi restore ettik. İnsanları burada ağırlamak istedik. Ara sıra restoranımızda Hababam Sınıfı müzikleri çalıyoruz. Nostalji yaşamak güzel oluyor."

Kaynak: Haberler.com / Yaşam

Kültür Sanat Bodrum Sinema Yaşam

Benzer Videolar