Günlük kiralık dairede öldürülen Murat Arpapay cinayetine ilişkin davanın görülmesine devam edildi

Murat Arpapay'ın günlük kiralık bir dairede öldürülmesiyle ilgili davaya devam edildi. Davanın görüldüğü İstanbul Bahçelievler Mahkemesi'nde maktulün ailesi, kardeşinin vicdanlı ve zararsız bir insan olduğunu, böyle bir ölümle karşılaşmayı hak etmediğini vurguladı.

Maktulün kız kardeşi Gönül Arpapay, ağabeyinin dövüldüğünü, işkence gördüğünü, zehirli iğne enjekte edildiğini ve boğularak öldürüldüğünü belirtti. Olayın ardından sanıkların eğlence merkezlerine gitmelerini ve çalınan paralarla sosyal medyada video paylaşmalarını da kınadı.

Arpapay'ın annesi Şefika Arpapay, oğlunun evinin her tarafının aranıp paraların çalındığını, oğlunun dürüst ve hastalığı olmadığını söyledi. Oğlunun ölümüne neden olan kişilerin en ağır cezayı almasını istedi.

Müşteki avukatı Burak Mert Aktaş, olayda tasarlama olduğunu ve adli tıp raporunun ölümün boğulma sonucu meydana geldiğini gösterdiğini ifade etti. Dolayısıyla öldürmenin olası kast ile olmadığını savundu. Bir diğer müşteki avukatı Can Akşahin ise sanıkların cinayetten sonra eğlenceye gitmelerini, olayın olası kast ile gerçekleşmediğine işaret etti.

Sanık Muhterem Perçikli ise sosyal medyada paylaşılan videoların olaydan önce çekildiğini, tehdit edildiği için paylaştığını söyledi. Örgüte dahil olmadığını ve İstanbul'a yeni geldiğini belirterek tahliye talebinde bulundu.

Sanık Serpil Demir de maktulün annesine başsağlığı diledi, psikolojisinin bozulduğunu belirtti ve serbest bırakılmasını talep etti.

Mahkeme sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar verdi ve firari sanıkların yakalanmasının beklenmesini belirterek duruşmayı erteledi.

İddianamede, 27 Temmuz 2023 tarihinde Bahçelievler'de bulunan günlük kiralık dairede Murat Arpapay'ın cansız bedeninin bulunduğu belirtiliyor. Sanık Muhterem Perçikli'nin ifadesine göre, olaydan bir hafta önce diğer sanıklar tarafından tanıştırıldığı Azad lakaplı Ersen Başak, zengin bir erkek ile tanıştırmak istediğini söylemişti. 26 Temmuz günü kiralanan daireye gittiklerinde Fatih ve Doğan, Murat'a saldırmış, ellerini plastik kelepçeyle bağlamış ve Fatih şırıngayla Murat'a enjekte etmeye çalışmıştı.

İddianamede, Fatih Erginoğlu ve Doğan Sarıyıldız'ın Kuzey Kıbrıs'a kaçtığı, Ersen Başak'ın ise Gürcistan'a gittiği ve hakkında kırmızı bültenle arama emri düzenlendiği belirtiliyor.

İddianamede tüm sanıkların Azad lakaplı Ersen Başak'ın talimatıyla maktulü daireye getirdikleri, zorla etkisiz hale getirdikleri, evini soymaya çalıştıkları ve maktulün ölümüne sebebiyet verdikleri ifade ediliyor.

İddianame kapsamında sanıkların 'birden fazla kişi ile konutta yağmaya teşebbüs' ve 'olası kastla öldürme' suçlarından cezalandırılmaları talep ediliyor.

Günlük kiralık dairede öldürülen Murat Arpapay cinayetine ilişkin davanın görülmesine devam edildi Kaynak: İhlas Haber Ajansı / MELİKE İNAL - 3.Sayfa

İstanbul 3-sayfa Cinayet Hukuk Suç

"
Benzer Videolar