Güney Kore: Kuzey Kore, ülkeler arasındaki yolları patlatmaya hazırlanıyor olabilir | Dış Haberler

Güney Kore Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, Kuzey Kore'nin ülkeler arasındaki yolları patlatmaya hazırlanıyor olabileceği ifade edildi

Güney Kore Genelkurmay Başkanlığı, Kuzey Kore'nin, iki ülke arasındaki kullanımda olmayan yolları yok etmek için hazırlıklar yaptığını belirtti.

Yonhap haber ajansına göre, Güney Kore Genelkurmay Başkanlığı Sözcüsü Lee Sung Joon, günlük basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

Lee, Kuzey Kore'nin, ülkenin kuzeyindeki kullanılmayan "Koreler arası" yollara izleme cihazları yerleştirdiğini söyledi.

Lee, Kuzey Kore'nin bu yolları yok etmek için belirli adımlar attığını ve patlamanın "en erken bugün" gerçekleşebileceğini ifade etti.

Lee ayrıca, Kuzey Kore'nin bir uzay roketi fırlatma testi yapabileceğini belirterek, Pyongyang yönetiminin Seul yönetimi üzerinde baskıyı artırmak için küçük provokasyonlara başvurabileceğini kaydetti.

Kuzey Kore Halk Ordusundan yapılan açıklamada, Güney Kore'yi "birincil düşman devlet" olarak tanımlayarak, iki ülke arasındaki kara ve demir yolu bağlantılarının kesileceğini duyurdu. Bu kararın, ülkenin güvenliğini sağlamak ve savaşı önlemek için bir öz savunma tedbiri olduğu belirtildi.

Güney Kore Birleşme Bakanlığı, Kuzey Kore'nin bu kararı "şiddetle" kınadı.

Dün ise Kuzey Kore'nin güney sınırındaki topçu birliklerine, Güney Kore'den gelecek insansız hava araçlarına (İHA) ateş emri verdiği bildirildi.

İki ülke arasında son dönemde "çöp balonu" ve "İHA" gerilimi artış gösteriyor.

Benzer Videolar