Gizemli Hayırsever, Bakkaldaki 13 Kişinin 40 Bin TL Borcunu Ödedi

Hatay'ın Payas ilçesinde, kimliği belirsiz bir hayırseverin, bir bakkalın defterinde bulunan 13 müşterinin toplam 40 bin TL'lik borcunu ödediği öğrenildi. Hayırseverin kimliği gizli tutulurken, yaptığı bu iyilikle bakkal Abdurrahman Öztürk'ü oldukça şaşırttığı belirtildi.

Payas'ta bakkal dükkanı işleten Abdurrahman Öztürk, iş yerine gelen bir vatandaşın, defterdeki 40 bin TL'lik borcu ödemek istediğini belirtti. Öztürk, bu parayı alarak 13 kişinin borcunu sildi. Hayırseverin kimliği konusunda hiçbir bilgi vermemesi, Öztürk'ü hayrete düşürdü.

"Bu hayırsever, ne ismini ne de görüntüsünü açıklamak istedi." diyen Öztürk, sözlerine şöyle devam etti:

"Toplamda 13 kişinin borcu olan 40 bin TL'lik bir miktar ödendi. Bu borçlar, durumu iyi olmayan, ödemelerde zorlanan ve evleri kira olan kişilere aitti. Hayırsever, kesinlikle kimliğini gizli tutmak istedi. Bugün gelerek 13 kişinin borcunu kapattı ancak ben henüz borcu ödenen kişilere söylemedim. Herkese tek tek söyleyeceğim, ancak hayırseverin ismini kimseye vermeyeceğim. Borçları ödenen kişilere de bu durumu gizlice açıklayacağım. Onların mutluluğunun benim mutluluğum kadar büyük olacağına inanıyorum. Çok zor zamanlar geçiriyoruz, bu hayırseverliğin herkese umut vermesini diliyorum."

Öztürk, 6 yıldır esnaflık yaptığını ve böyle bir olayla ilk defa karşılaştığını belirterek, şunları söyledi:

"13 kişinin borcunun bir anda ödenmesi, bana da ilaç gibi geldi. Borçları ödenen kişiler de artık daha rahat olacaklarından eminim. Ben de yarın borçlarımı ödeyeceğim ve onlar gibi rahatlayacağım. Borçları olanlar da artık maaşlarını başka ihtiyaçları için harcayabilecekler. 13 kişinin borcunun bir anda kapatılması çok şaşırtıcı ve sevindirici bir olay. Eminim ki borçları ödenen kişilere haber verdiğimde, mutlulukları beni de çok duygulandıracak."

Yerel Haberler Kültür Sanat Ekonomi Yerel Yaşam Payas hatay

Benzer Videolar