Gıda teröristlerinin vatandaşa en çok at ve eşek eti yedirdiği iki ilimiz
Tarım ve Orman Bakanlığı'nın sahtekarlık ve tağşiş yapan işletmeleri kamuoyuna duyurmaya başlamasıyla ülke gündemi hareketlendi. Sahte gıda maddelerini ifşa eden "guvenilirgida.tarimorman.gov.tr" adresi üzerinden ortaya çıkan skandalın en dikkat çeken ismi Köfteci Yusuf oldu. Ünlü işletmenin ürünlerinde domuz eti bulunması, Türkiye genelinde büyük bir şok etkisi yarattı.
At ve Eşek Etiyle Karşılaşma
Bakanlığın yayınladığı listede özellikle kırmızı et ürünlerinde yapılan hileler ön plana çıktı. Domuz etine ek olarak at ve eşek etinin de tüketiciye sunulduğu tespit edildi.
At ve Eşek Eti Tüketiminin En Yüksek Olduğu İller
Türkiye'de at ve eşek eti tüketiminin en yüksek olduğu iller Adana ve Sakarya olarak belirlendi. 2 Ekim tarihinde yayınlanan listede Adana'dan 9, Sakarya'dan ise 6 işletme yer alıyor.
İşte Adana ve Sakarya'da vatandaşa at ve eşek eti yediren işletmeler: