Gıda Katkı Maddeleri Sağlığımızı Tehdit Ediyor

Diyetisyen Gizem Özölmez, paketli gıdalardaki katkı maddelerinin sağlığımızı tehdit edebileceği konusunda uyarıda bulunuyor. Raf ömrünü uzatmak için kullanılan bu maddeler, doğru kullanılmadığında ciddi sağlık sorunlarına yol açabiliyor.

Özölmez, özellikle renklendiriciler, koruyucular, tatlandırıcılar ve jelleştiricilerin insan sağlığına olumsuz etkilerinin olabileceğini vurguluyor. Bunların yaygın olarak gofret, kek, et ve süt ürünleri gibi gıdalarda bulunduğunu belirten Özölmez, "Bu maddeler, bilinçsiz tüketildiğinde alerjik reaksiyonlar, metabolik problemler, sindirim sorunları ve bağışıklık sistemi zayıflamasına neden olabilir" diyor.

Özölmez, gıda katkı maddelerinin riskleri konusunda hamileler, emziren anneler, yaşlılar ve kronik hastalığı olan bireylerin daha dikkatli olması gerektiğini söylüyor. Bu grupların hazır gıdalardan kaçınmaları ve dengeli beslenme programlarına dikkat etmeleri önem taşıyor.

Sağlıklı bir yaşam için dengeli ve bilinçli beslenmenin kritik olduğuna vurgu yapan Özölmez, "Tek tip beslenmeden uzak durup sağlıklı bir beslenme modeli tercih edilmelidir. Bu sayede gıda katkı maddelerinin olumsuz etkilerinden korunabiliriz. Katkı maddelerinin beslenme düzeninden tamamen çıkarılması zor olsa da, bilinçli tüketim ve üreticilerin koyduğu miktarların denetlenmesi sağlıklı yaşam için olmazsa olmazdır" diyor.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Sağlık

Diyetisyen Sağlık Yaşam

"
Benzer Videolar