Gergerlioğlu, Ankara Gar Saldırısı İçin Gerçek Adalet Talep Etti

DEM Partisi Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, 10 Ekim 2015 tarihinde Ankara Garı'nda meydana gelen saldırı ile ilgili verilen cezaların, mağdur ailelerin ve kamuoyunun beklentilerini karşılamadığını vurguladı. Gergerlioğlu, "Gerçek adalet istiyoruz. Katliamın üzerinden 9 yıl geçti, adalet arayışımız sürüyor." dedi.

Gergerlioğlu, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, 10 Ekim 2015'te "Emek, Barış ve Demokrasi Mitingi"ne yönelik DEAŞ'lı iki canlı bombanın gerçekleştirdiği saldırının ardından yürütülen soruşturmayı eleştirdi. Gergerlioğlu, "Katliamın sorumluları hakkında verilen cezalar yetersiz. İntihar saldırganlarının Ankara'ya kadar nasıl ulaştığı, miting alanına nasıl girdikleri hala belirsiz. Bu kadar güvenlik zaafı nasıl mümkün oldu? Birilerinin göz yumması olmadan bu olaylar yaşanamazdı." diye belirtti.

Gergerlioğlu, yapılan yargılama sonucunda sadece 2-3 kişiye ceza verildiğini belirterek, "Olayı örtbas edenler cezalandırılmadı. Aileler ve kamuoyu bu durumdan memnun değil. Yaşanan acıların üzerine tuz basılmış gibi. Gerçek suçu işleyenler cezadan kurtuldu. Biz adaletin tecelli etmesini, gerçek suçluların hesap vermesini talep ediyoruz. Katliamın üzerinden 9 yıl geçti, biz gerçek bir adalet bekleyerek mücadelemizi sürdüreceğiz." şeklinde konuştu.

Kaynak: AA / Ahmet Buğra Olaç - Politika

Ömer Faruk Gergerlioğlu Basın Toplantısı İnsan Hakları Milletvekili DEM Parti Politika Kocaeli 3-sayfa Ankara

Benzer Videolar