Gençlik ve Spor Bakanı Yapay Zeka ile Gençlere Destek Sağlayacak

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, yapay zekanın sporcuların performansını analiz etmede, planlama yapmada, gençlik politikalarında ve gençlerin ilgi duyduğu alanlarda etkin bir şekilde kullanılmasını istediklerini açıkladı.

Bakan Bak, Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı ve Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının öncülüğünde Adana Havalimanı'nda düzenlenen, Anadolu Ajansının global iletişim ortağı olduğu TEKNOFEST'i ziyaret etti.

Osman Aşkın Bak, Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi'nin başlattığı Dijital Genç Yapay Zeka Ekosistemi çalışmalarının Bakanlığa bağlı yurtlar ve kamplar aracılığıyla daha fazla gence ulaşmasını sağlamak amacıyla "Gençlerin Yapay Zeka Eğitimlerine Yönelik İşbirliği Protokolü" imza törenine katıldı.

Bakan Bak, törende yaptığı konuşmada yapay zekanın gençler için büyük önem taşıdığını vurguladı.

Yapay zekanın günümüzün büyüyen bir gerçeği olduğuna işaret eden Bak, "Türkiye Yüzyılı, dijitalin yüzyılı, gençlerin, sporun yüzyılı olacak dedik. Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi, e-Devlet kapısıyla yaklaşık 8 binden fazla hizmeti vatandaşlarımıza ulaştırıyor. Bu hizmeti destekleyecek üretime de ihtiyaç var. Gençlerimizin bu sürecin içinde olması gerekiyor. Biz de gençlerimizin yapay zeka eğitimlerinde dijital dönüşüm ofisiyle iş birliği yapmak istiyoruz." dedi.

Bakan Bak, Bakanlık bünyesindeki gençlik merkezlerinde Deneyap atölyeleri başta olmak üzere teknolojik sınıfların bulunduğunu belirtti.

Gençlerin bu sınıflarda birçok şey öğrendiğini ancak bunun yeterli olmadığını belirten Bak, şunları söyledi: "Gençlerimizin dijital süreci, dijital hayatı özümsemesi gerekiyor. Yeni nesil bunu hızlıca yapacak. Artık her şeyi bir telefonun içinden planlayarak yapabiliyoruz. Bu nedenle bunu önemsiyoruz. Yapay zekayı özellikle sporcularımızın performanslarının analizinde, yapılacak planlamalarda, gençlik politikalarında, gençlerimizin istedikleri alanlarda aktif şekilde kullanmak istiyoruz. Ayrıca Bakanlığımızın platformu var, burada pek çok eğitim veriyoruz. Bu eğitimlerin içinde de yapay zekanın aktif bir şekilde kullanılmasını istiyoruz."

"Güçlü bir Türkiye istiyoruz"

Adana'da düzenlenen TEKNOFEST'e gençlerin yoğun ilgi gösterdiğini vurgulayan Bak, "Pek çok alanda Türkiye'de inanılmaz bir gelişme var. Sayın Cumhurbaşkanı'mıza şükranlarımızı sunuyoruz. Gençlerin önünü açıyor. Gençlerin teknoloji ile buluşması için her türlü desteği veriyor." ifadelerini kullandı.

Bakan Bak, etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür ederek, şunları kaydetti: "Güçlü bir Türkiye istiyoruz. Bölgesinde güçlü bir Türkiye istiyoruz. Teknolojisiyle, gençleriyle, dijital yaşamıyla, dijital dönüşümüyle, yapay zekasıyla güçlü bir Türkiye istiyoruz. Savunma sanayisi gelişen güçlü bir Türkiye istiyoruz. İşte bunun için de gençlerimizin çok iyi teknolojik eğitime ihtiyacı var. İnşallah bu, başarılı bir protokol oluyor. Başarılarının sonuçlarını hep beraber görürüz."

Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkan Vekili Yusuf Tancan, bu yıl TEKNOFEST'in ana temasının yapay zeka olduğunu belirtti.

İmzalanan protokol hakkında bilgi veren Tancan, "Gençlik ve Spor Bakanlığının yurtları ve gençlik merkezlerindeki kamplarda düzenleyeceğimiz eğitimlerle hedefimizi çeşitlendireceğiz. Yürüteceğimiz ortak projeler var. Dijitalleşme artık geri dönüşü pek mümkün olmayan bir noktada. Hayatımızın her alanını dönüştürüyor. Biz teknolojiyi sadece tüketen ve takip eden değil, üreten ve yön veren bir genç nesil yetişsin istiyoruz. Bu iş birliği ile gençlerimizin dijital dünyaya güçlü bir adım atacaklarına inanıyorum." değerlendirmesinde bulundu.

Konuşmaların ardından Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Safa Koçoğlu ve Tancan iş birliği protokolünü imzaladı.

Törenin ardından TEKNOFEST alanındaki stantları gezen Bakan Bak, öğrencilerin çalışmalarını hakkında bilgi aldı.

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak Yapay Zeka Teknofest Teknoloji Etkinlik Gençlik Eğitim Adana Spor

"
Benzer Videolar