Gaziemir’deki Minik Öğrencilerden Cumhuriyet Bayramı’na Özel Sergi

İzmir'in Gaziemir ilçesindeki Gazi Umurbey Anaokulu'nun minik öğrencileri, Cumhuriyet'in 101. yıl dönümünü kutlamak için evlerinden getirdikleri şişe kapakları, pamuk, köpük ve plastik gibi atık malzemeleri kullanarak Türk bayrakları tasarladılar. "Bayrağımızın 101 Tonu" adı verilen sergide, öğrencilerin hazırladığı bayraklar sergilenirken, aynı zamanda her öğrenciye 101 çam fidanı hediye edildi.

Cumhuriyet'in 101. yılı ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri kapsamında düzenlenen sergide, Gazi Umurbey Anaokulu öğrencilerinin atık malzemelerden yaptığı 101 Türk bayrağı yer aldı. "Bayrağımızın 101 Tonu" sergisinin ardından Gaziemir İlçe Milli Eğitim Müdürü Erhan Atilla, okul bahçesinde çocuklara 101 adet çam fidanı dağıttı. Okul Müdürü Mehtap Tarsuslu, 3-4 ve 5 yaş grubundaki öğrencilerin ebeveynlerinin yardımıyla evlerinde bayrakları hazırladığını belirterek, atık malzemeleri kullanarak yaratıcı fikirler ortaya koyduklarını ve son zamanlarda artan orman yangınlarına dikkat çekmek amacıyla hafta sonu tüm velilerin dikebileceği şekilde 101 fidan dağıtımı gerçekleştirdiklerini söyledi.

'ÇOCUKLARIMIZ BAYRAM COŞKUSUNU YAŞIYOR'

Öğrencilerden Zeynep Güneş Öner (5), geri dönüşüm malzemelerinden okul için bayrak yaptığını, kaşık, boya ve kağıt kullandığını ve çok eğlendiğini ifade etti. Zeynep Piraye Gündoğdu (5), önce kağıt tabak kullandığını, daha sonra sprey boya ile boyayarak kurumasını beklediğini ve babasının kendisine yardım ettiğini belirtti. Demir Ata Özet (4) ise ponpon malzemeler kullanarak resim yaptığını, biraz zorlandığını ve herkesin Cumhuriyet Bayramı'nı kutladığını söyledi. Elçin Makbule Can'ın (5) annesi Beyza Can ise, çocuklarının bu duyguyu yaşatmasından dolayı mutlu olduklarını ve aile katılımı etkinliğinde birlikte bayrak hazırladıklarını, karton gibi atık malzemeler kullandıklarını dile getirdi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Cumhuriyet Bayramı Gaziemir Umurbey Güncel Eğitim Çevre Yaşam İzmir

"
Benzer Videolar