Galatasaray'ın keyfi yerinde! Okan Buruk memnun: Kaybetme lüksümüz yok

Kasımpaşa ve Rigas maçlarındaki kayıplara rağmen 3 haftalık zorlu periyottan 5 galibiyet, 2 beraberlikle çıkan Galatasaray, milli araya mutlu girdi. Puan...

## Galatasaray, Zorlu Alanya Maçını Geçerek Liderliğini Pevkilendirdi

Galatasaray, son iki maçında gösterdiği performansla eleştirilerin odağında olan Okan Buruk ve oyuncularını Alanyaspor maçıyla rahatlattı. Kasımpaşa ve Rigas Skola maçlarındaki beraberlikler sonrası taraftarlarda oluşan endişeler, 1-0'lık Alanya galibiyetiyle yerini rahatlamaya bıraktı. Sarı-Kırmızılılar, özellikle maçın son anlarında zorlansa da sahadan galip ayrılmayı başardı.

Galatasaray - Alanyaspor maçı (VİDEO)

daha fazla video için

‘Biz İyi Bir Takımız’

Sezonun 13. maçında ikinci kez kalesini gole kapatan Galatasaray, Fenerbahçe'nin BAY geçtiği ve Beşiktaş'ın puan kaybettiği haftada 22 puanla liderliğe yerleşti. Milli ara öncesi kazançlı bir şekilde liderliği devralan sarı-kırmızılıların hocası Okan Buruk, "Liderdik, lider devam ediyoruz. Üst üste 7 maçlık seri en yoğun fikstürümüzdü. Bunu kazanarak bitirdik. İyi takımız, iyi oyunculara sahibiz. Üstün oyunumuzu her maçta ortaya koyuyoruz" dedi.

‘Oyuncularımdan Memnunum’

Ligi her geçen yıl daha da zorlaştığını belirten Okan Buruk, "İyi takım sayısı arttıkça ligin kalitesi artacak. Berabere kalma ve kaybetme lüksümüz yok. Burada ve Avrupa'da her maçı kazanmak zorundayız. Odaklanmamız gerekiyor. Kasımpaşa ve Alanya ligin iyi takımlarıydı. Oynamaya ve sonuç almaya çalışıyorlar. Son iki sezonun şampiyonuyuz. Başarıyı taraftarlarımıza alıştırdık. Oyuncularımın performansından mutluyum" şeklinde konuştu.

Barış Alper'e Tam Destek

Son dönemde beklentilerin altında kalan Barış Alper Yılmaz'a Okan Buruk tam destek verdi. Alanya maçı sonrasında Buruk, "Barış Alper Yılmaz bir insan! Çocuk robot değil! Bütün maçlarda oynadı. Bu geçirdiği bir sene üzerine EURO'da oynadı. Bir hafta dinlendiler ve tekrar başladılar. Bu oyuncuların bu kadar oynaması bile mucize. Barış'ı, Alanya maçında beğendim" dedi. A Milli Takım'ın, Uluslar Ligi maçları için aday kadroya davet ettiği Barış'ın, yine Ay-Yıldızlılar'ın ilk 11'indeki önemli isimlerden biri olması bekleniyor. Galatasaray'ın kurmayları, yıldız oyuncuya süre olarak çok fazla yüklenilmemesini umut ediyor.

Cuma Gününe Kadar İzin

Alanyaspor galibiyetiyle moral bozukluğunu üzerinden atan Galatasaray'da teknik direktör Okan Buruk, takımını ödüllendirdi. Buruk, oyuncularına önümüzdeki cuma gününe kadar izin verdi. Sarı-Kırmızılılar, Milli ara çalışmalarına ise cuma akşamı başlayacak. Bu arada teknik heyetin, hafif sakatlıkları ve eksiği bulunan isimlere, izin sürecinde özel program verdiği bildirildi.

Erden Timur: Sahip Çıkın

Galatasaray'ın son iki şampiyonluğunda önemli pay sahiplerinden biri olan eski yönetici Erden Timur, son Alanyaspor maçını tribünden takip etmişti. Takıma destek olunması gerektiğine vurgu yapan Timur, "13. olduğumuz sezonun ardından bu futbolcular ve hoca bizi şampiyon yaptı. Hepimizin sahip çıkması lazım. Icardi de gayet iyi" dedi.

Mauro Icardi Hemen Uçtu

Son dönemdeki inişli çıkışlı performansıyla eleştirilen Mauro Icardi, Alanyaspor galibiyetinin ardından özel uçakla Türkiye'den ayrıldı ve Kanarya Adaları'nda olduğunu duyuran bir paylaşım yaptı. Wanda Nara ile de barışan Icardi'nin, buradan ülkesi Arjantin'e geçiş yapacağı öğrenildi. Yıldız futbolcunun, muhtemelen Nara ile birlikte Türkiye'ye dönme ihtimali bulunuyor.

Benzer Videolar