Galatasaray'da Okan Buruk'tan takıma rehavet uyarısı: Sahayı dar etmek zorundayız

Okan Buruk, derbi öncesine takımına uyarı üzerine uyarıda bulundu. Farkla öne geçtikleri maçların 2. yarılarında yaşanan konsantrasyon kaybı ve yenen goller...

Galatasaray'ın her iki ligde de yenilmezlik serisi devam ediyor, ancak son maçların ikinci yarılarında görülen zorluklar Florya'yı tedirgin etti. Teknik Direktör Okan Buruk, dünkü yenilenme antrenmanında oyuncularını sürekli uyardı.

AVRUPA'DA YÜKSELİŞ DÖNEMİ

Sezona Young Boys'a elenme ve Süper Kupa'da Beşiktaş'a yenilgiyle başlayan Galatasaray, kısa sürede toparlandı ve yükselişe geçti. Sarı-Kırmızılılar bu sezon Avrupa Ligi ve Süper Lig'de hiç mağlubiyet yaşamadı. Son olarak kendi sahasında Elfsborg'u yenen Galatasaray, bir üst tura yükselmek için önemli bir adım attı. Bir galibiyet daha elde edilmesi durumunda Cim Bom ligi ilk 24'te bitirecek, bu da son 16 turu için Play-Off'a kalmayı garantileyecek. Bu, lig aşamasından sonra 2 maç daha oynayacakları anlamına geliyor.

SIRA GELDİ TOTTENHAM’A

Ancak Cim Bom'un asıl hedefi Avrupa Ligi'ni ilk 8'de bitirerek doğrudan son 16'ya yükselmek. Bu hedef doğrultusunda Galatasaray'ın önemli bir avantajı var. Elfsborg'u yendikleri gece, maç fazlasıyla liderlik koltuğunda yer aldılar. 2 galibiyet ve 1 beraberlikle yoluna devam eden Sarı-Kırmızılı ekip, bir sonraki maçında İngiliz devi Tottenham ile karşılaşacak. Bu maç Rams Park'ta, 7 Kasım akşamı oynanacak.

ESKİ GÜNLERDEKİ GİBİ

Galatasaray taraftarının da desteğiyle bu maçta Tottenham'ı yenmeleri durumunda, Avrupa Ligi'nin favori takımlarından birini yenmiş olacaklar ve kupada iddialarını bir kez daha ortaya koymuş olacaklar. Cim Bom'un yükselişi, UEFA sıralamasına da yansıdı. 5 basamak birden atlayan Galatasaray, 60. sıraya yükseldi. Sarı-Kırmızılılar bu hızlı yükselişi sürdürmek ve Avrupa'daki eski parlak günlerine dönmek için kararlı.

'SAHAYI DAR ETMEK ZORUNDAYIZ'

2 hatta 3 farkla öne geçtikleri maçlarda bile puan kaybı tehlikesi yaşamalarını konsantrasyon kaybına bağlayan Buruk, "Son düdük çalmadan rehavete kapılmak yok. Yaptığımız bireysel hatalar rakiplerimizi oyun içerisinde cesaretlendiriyor. Artık sadece skorla değil, oyun gücümüzle de rakiplere sahayı dar etmek zorundayız" dedi.

3’LÜ DÜZENDEN MEMNUN

Beşiktaş derbisinde bu hataların telafisinin zor olacağını belirten Aslan'ın hocası, öğrencilerinden dev maçta çok daha dikkatli olmalarını ve konsantrasyonlarını kaybetmemelerini istedi. Derbi öncesi en çok merak edilen konuların başında, Okan Buruk'un Elfsborg maçında denediği 3'lü savunma sisteminin devam edip etmeyeceği vardı. Buruk, maç sonrasında yaptığı açıklamada, özellikle ilk yarıda bu sistemden memnun kaldığını ve bundan sonra da 3'lü oynayacaklarını söyledi.

SON KARARINI VERMEDİ

Ancak Buruk, derbiye yönelik tercihiyle ilgili bir ipucu vermedi. Icardi ve Osimhen'i birlikte oynatabilmek için 3'lü stoper düzenini tercih eden Okan hocanın, Beşiktaş karşısında tedbiri elden bırakmayıp 4-2-3-1'e dönüş yapabileceği söyleniyor. Sarı-Kırmızılı ekip, Florya'daki son antrenmanda taktik çalışması yapmadı. Buruk'un derbiye yönelik analizlere bugünkü antrenmandan itibaren başlayacağı ve maç taktiğine henüz son kararını vermediği öğrenildi.

Benzer Videolar