Galatasaray'da Jelert planı! Kaderi belli oluyor…

Galatasaray'ın sağ bek arayışları kapsamında ciddi bir yatırımla Kopenhag'dan kadrosuna kattığı Elias Jelert'in kaderi belli oluyor. Sarı-Kırmızılılar, şu ana...

Galatasaray'ın yeni sezon transferleri arasında, en çok tartışılan isim genç sağ bek Elias Jelert oldu. Genç futbolcu henüz beklentileri karşılayamadı.

9 MİLYON EURO'LUK TRANSFER

Sacha Boey'in ayrılığının ardından, Galatasaray sağ bek pozisyonuna yarım sezonluk kiralık olarak Serge Aurier'yi transfer etmişti. Ancak Fildişi Sahilli oyuncu istenen performansı gösteremeyince, Kaan Ayhan şampiyonluk yolunda bu pozisyonu devralmıştı. 2024-25 sezonunda sağ bek transferi için harekete geçen Galatasaray, Aaron Wan-Bissaka ve Guela Doue gibi isimlerle görüşse de, nihayetinde Elias Jelert'i transfer etmeye karar verdi. Galatasaray, Kopenhag'a 9 milyon Euro bonservis bedeli ödeyerek genç sağ beki kadrosuna kattı.

Galatasaray'dan Elias Jelert paylaşımı daha fazla video için

FIRSAT BULMAKTA ZORLANIYOR

Elias Jelert'in Galatasaray macerası beklendiği gibi ilerlemiyor. Geldiği günden beri fazla forma şansı bulamayan ve beklentilerin altında kalan Danimarkalı oyuncunun geleceği belirsizliğini koruyor.

'GALATASARAY FORMASI KOLAY DEĞİL'

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, TV100'de yaptığı açıklamada, Elias Jelert'in durumuna değindi. Deneyimli teknik adam, "Elias Jelert henüz 21 yaşında, gelecek vadediyor. Ancak Galatasaray forması kolay değil. Kopenhag'da önemli maçlarda oynamış tecrübesi var. Zamanla daha fazla süre alacak. Kaan Ayhan o bölgede önemli bir rol üstleniyor, fiziksel gücü, duran toplardaki etkililiği ve oyun kurma becerisiyle takım için değerli bir oyuncu. Barış Özkul da zaman zaman o bölgede görev alıyor. O da henüz takıma tam olarak adapte olmadı, sezon başından beri oynamıyor. Dolayısıyla bir rekabet ve adaptasyon süreci yaşanıyor. Jelert henüz 21 yaşında bir oyuncu" dedi.

PLANI BELLİ

Galatasaray'da Elias Jelert konusunda izlenecek yol netleşti. Gelen haberlere göre, Danimarkalı oyuncuya bir süre daha şans tanınacak. Jelert'in bu şansı iyi değerlendirmesi bekleniyor. Sergileyeceği performans ise onun kaderini belirleyecek. Jelert'in performansına göre takımda kalıp kalmayacağına dair nihai karar verilecek.

 

Benzer Videolar