Galatasaray, UEFA Avrupa Ligi’ndeki ilk sınavına çıkıyor

Temsilcimiz Galatasaray’ın UEFA Avrupa Ligi serüveni bugün itibarıyla başlıyor. Lig Aşaması’nın ilk maçında Sarı-Kırmızılar, sahasında Yunan ekibi PAOK’u...

Galatasaray, Süper Lig'de deplasmanda Fenerbahçe'yi 3-1 mağlup ederek 6'da 6 yapmış ve liderliğini sürdürmüştü. Şimdi ise, UEFA Avrupa Ligi'nde ilk maçını PAOK'a karşı oynayacak. Sarı-Kırmızılılar, bu mücadeleyi de kazanarak yoluna kayıpsız devam etmeyi hedefliyor. Maç, bugün saat 22:00'de Ali Sami Yen Spor Kompleksi RAMS Park'ta oynanacak ve "Türkiye'nin En Yüksek Oranları" ile Misli'de yer alacak.

Yeni format, yeni heyecan!

UEFA Avrupa Ligi'nde bu sezon yeni bir format uygulanıyor. 36 takımın yer aldığı Lig Aşaması'nda her takım 8 maç oynayacak (4 ev, 4 deplasman). Bu maçlarda her takım farklı rakiplerle karşılaşacak, yani bir rakibe karşı hem evinde hem de deplasmanda oynama durumu olmayacak. Galatasaray ise UEFA Avrupa Ligi'nde PAOK, Rigas Skola (D), Elfsborg, Tottenham, AZ Alkmaar (D), Malmö (D), Dinamo Kiev ve Ajax (D) ile karşılaşacak.

İki takımın ilk resmi karşılaşması!

Galatasaray ve PAOK, UEFA Avrupa Ligi'nde ilk kez resmi bir maçta karşı karşıya gelecek. Daha önce 3 kez dostluk maçı oynamışlardı. Son karşılaşmaları 1999'da Selanik'te deprem sonrası yapılan bir yardım maçıydı ve Galatasaray 2-0 galip gelmişti.

Bu sezon iki takım da Şampiyonlar Ligi elemelerinde mücadele etti. Galatasaray, Play-off turunda Young Boys'a elenerek direkt olarak UEFA Avrupa Ligi'ne katıldı. PAOK ise geçen sezon Yunanistan Ligi'nde şampiyon olmuş ve Şampiyonlar Ligi elemelerine katılmıştı. 2. Eleme Turu'nda Borac Banja'yı eleyen PAOK, 3. Eleme Turu'nda Malmö'ye elendi. UEFA Avrupa Ligi'nde Lig Aşaması'na kalabilmek için Play-off turunda Shamrock Rovers'ı 2 maçta da rahatlıkla yendi.

Galatasaray, Avrupa'da 319. kez sahaya çıkacak!

PAOK maçında Galatasaray, Avrupa kupalarında 319. maçını oynayacak. Sarı-Kırmızılılar, bugüne kadar 318 Avrupa maçı oynadı ve bunların 113'ünü kazandı. 121 maçta yenilgi aldılar ve 84 maçı da beraberlikle tamamladılar. Avrupa'da 429 gol atan Galatasaray, kalesinde 476 gol gördü.

Galatasaray, Yunan takımlarına karşı üstün!

Galatasaray, PAOK maçıyla 7. kez bir Yunan ekibiyle karşı karşıya gelecek. Daha önceki 6 maçta 5 galibiyet ve 1 yenilgi aldılar. İlk karşılaşmaları 2002-03 sezonunda Şampiyonlar Ligi gruplarında Olympiacos'a karşıydı. Evde 1-0 kazanan Galatasaray, deplasmanda 3-0 mağlup olmuştu. 2007-08 sezonunda UEFA Avrupa Ligi'nde Panionios'u deplasmanda 3-0 yendiler. 2008-09 sezonunda Olympiacos'u evde 1-0 yendiler. 2009-10 sezonunda ise Panathinaikos'u deplasmanda 3-1, evde de 1-0 mağlup ettiler.

PAOK ise Türk takımlarıyla daha önce 3 resmi maç oynadı ve 2 galibiyet, 1 beraberlik elde etti. 2010-11 sezonunda Fenerbahçe ile UEFA Avrupa Ligi Play-off turunda karşılaştılar. PAOK, evinde 1-0 kazanırken, Kadıköy'de 1-1 berabere kaldılar. 2020-21 sezonunda Beşiktaş ile Şampiyonlar Ligi 2. Eleme Turu'nda tek maç üzerinden oynanan maçta karşılaştılar ve PAOK 3-1 galip geldi.

Galatasaray'da Muslera cezalı!

Galatasaray'ın Şampiyonlar Ligi Play-off turunda Young Boys ile oynadığı maçta kırmızı kart gören Fernando Muslera, UEFA tarafından 3 maç ceza aldı. Tecrübeli file bekçisi, PAOK, Rigas Skola ve Elfsborg maçlarında forma giyemeyecek. Sakatlığı süren Hakim Ziyech ve kadroda olmayan Roland Sallai da PAOK maçında oynayamayacak.

Dikkat çeken istatistikler!

Misli'den yeni üyelere 50+50 TL!

Misli'ye yeni üye olan herkes 50+50 TL değerinde Misli Puan kazanıyor. Siz de Misli'ye üye olun, kampanyaya katılın ve 50+50 TL kazanma şansını yakalayın. Galatasaray - PAOK maçının heyecanını "Türkiye'nin En Yüksek Oranları" ile daha fazla yaşayın!

Benzer Videolar