Galatasaray Avrupa'yı sallıyor! Rekor nerede Aslan orada

Geçen sezondan bu yana dış sahada üst üste 12 lig maçını kazanan Galatasaray, Antalyaspor galibiyeti ile birlikte bu sayıyı 13 yaptı. Aslan, Fenerbahçe’yi de...

Galatasaray, Okan Buruk yönetiminde son iki sezonda etkileyici bir performans sergiledi. Sarı-Kırmızılılar, Süper Lig'de son deplasman yenilgisini 11 Kasım 2023 tarihinde Hatayspor'a karşı yaşadı. Bu tarihten sonra dış sahada oynadıkları 15 maçta 13 galibiyet ve 2 beraberlik elde ederek dikkat çekici bir başarıya imza attılar. Galatasaray, Antalyaspor'u deplasmanda yenerek Süper Lig tarihinin en uzun deplasman galibiyet serisini elde etti. Bu rekor daha önce Fenerbahçe'ye aitti.

EN GOLCÜSÜ CİM BOM

Galatasaray, Süper Lig'de çıktığı maçlarda 24 gol atarak ligdeki en golcü takım unvanını korudu. Barış 4, Mertens 3, Icardi, Osimhen, Batshuayi, Sara, Yunus ve Abdülkerim 2'şer gol kaydederken, Torreira ve Sanchez 1'er gol attı. Ayrıca, Kerem ligde 2 gol kaydetmiş, Adana Demir maçında ise Semih kendi kalesine gol atmıştı.

NE DE OLSA OSIMHEN!

Sakatlıktan dönen Victor Osimhen, Antalyaspor maçında yine farkını ortaya koydu. 78. dakikada oyuna dahil olan Nijeryalı forvet, hemen ardından attığı golü VAR incelemesi sonucunda iptal edildi. Pes etmeyen Osimhen, uzatma dakikalarında harika bir röveşata ile golünü atarak maçın skorunu belirledi. Galatasaray formasıyla çıktığı 5 maçta 6 gole direkt katkı sağlayan Osimhen, 3 gol ve 3 asistle dikkat çekti.

CARDI TARİH YAZIYOR

Osimhen'in yedek kaldığı Antalyaspor maçında Mauro Icardi, yıldızlaştı. Arjantinli yıldız, ilk yarıda kafa golü, ikinci yarıda ise sol ayağıyla attığı golle Galatasaray'a zaferi getiren isimlerden biri oldu. Milli ara sonrası harika bir performans sergileyen Icardi, Galatasaray tarihinin en skorer yabancılarından Milan Baros'u yakalayarak 60. golünü attı. Kulübün genel gol tablosunda da ilerlemeye devam eden Icardi, Selçuk İnan ve Erdal Keser'i geride bıraktı. Sadece lig gollerine bakıldığında ise 64. lig maçında 51 gol atan Icardi, Galatasaray'da ligde 50 golü geçen ikinci yabancı oyuncu oldu.

KAFASINI KULLANDI

Icardi, Antalyaspor maçındaki ilk golde Mertens'in kullandığı korneri kafa vuruşuyla tamamlayarak, Galatasaray'daki 12. kafa golüne imza attı.

MERTENS DİKKAT ÇEKTİ

Dries Mertens, geçtiğimiz sezon futbolu bırakmayı düşünürken, Galatasaray'dan gelen teklifle yeni bir sözleşme imzalayarak yola devam etme kararı verdi. Her iki tarafın da doğru bir karar verdiğini her hafta yeniden kanıtlayan Mertens, Antalyaspor maçında Icardi'nin kafa golünde asisti yapan oyuncu oldu. Bu sezon 2. asistini yapan Mertens, 4 gol ve 6 gole doğrudan katkıyla dikkat çekti.

BİR KEZ DAHA DÜŞÜNECEK

37 yaşındaki Mertens, 2024 yılının tamamı itibarıyla Avrupa'nın en büyük 10 liginde en fazla asist yapan oyuncu konumunda bulunuyor. 10 ayda 15 gol pası veren Mertens, Avrupa liglerindeki birçok yıldız oyuncuyu geride bıraktı. Futbolu bırakma kararını sezon sonuna erteleyen tecrübeli yıldızdan Galatasaray kolay kolay vazgeçemeyecek gibi görünüyor.

Benzer Videolar