Fuat Keyman kimdir, kaç yaşında? Fuat Keyman nereli?

Fuat Keyman'ın kim olduğu ve yaşamını yitirdiği yaş merak ediliyor. Ünlü akademisyen Prof. Dr. Fuat Keyman'ın doğum yeri ve eserleri de sıklıkla araştırılıyor. Bu yazımızda Prof. Dr. Fuat Keyman'ın hayatı, kariyeri ve ölümüyle ilgili detaylı bilgilere yer vereceğiz...

FUAT KEYMAN KİMDİR?

Prof. Dr. Fuat Keyman, 1981 yılında lisans, 1983 yılında ise ODTÜ'den yüksek lisans derecelerini aldı. 1991 yılında ise Carleton Üniversitesi'nden doktora derecesini elde etti. 1994 ile 2002 yılları arasında Bilkent Üniversitesi'nde görev aldıktan sonra, 2002'den 2010'a kadar Koç Üniversitesi'nde ders verdi.

Prof. Dr. Fuat Keyman

FUAT KEYMAN NEDEN ÖLDÜ?

Ülkemizin saygın akademisyenlerinden biri olan Sabancı Üniversitesi Öğretim Üyesi ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fuat Keyman, hayatını kaybetti. Keyman'ın bir süredir kanserle mücadele ettiği öğrenildi.

Prof. Keyman, uluslararası ilişkiler ve politika alanlarındaki bilimsel çalışmalarıyla tanınıyordu. Sabancı Üniversitesi'nde Rektör Yardımcılığı görevini yürütürken, aynı zamanda uluslararası ilişkiler bölümünde ders veriyordu. Türkiye ve dünya siyaseti üzerine yaptığı yorumlarla dikkat çeken Keyman, bilim dünyasına önemli katkılar sağladı.

Bilim Akademisi üyesi olan Fuat Keyman, hem rektör yardımcılığı görevini yürüttü hem de profesör unvanıyla uluslararası ilişkiler bölümünde faaliyet gösterdi.

Haberler.com / Sena Demiröz - Gündem

Sabancı Üniversitesi Fuat Keyman Rektör

"
Benzer Videolar