Fransa’da Mustafa Kemal Atatürk’ün İlk Büstü Açıldı

Fransa'da, Yunus Emre Enstitüsü ve Paris Trabzonlular Derneği'nin ortaklaşa düzenlediği törenle, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün ilk büstü açıldı.

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı Kültür ve Tanıtma Müşavirliğinin desteğiyle gerçekleşen etkinlik, Paris yakınlarındaki Epinay-sur-Seine banliyösünde düzenlendi.

Paris Trabzonlular Derneği Başkanı Bülent Cumur'un açılış konuşmasıyla başlayan törene, Türkiye ve Fransa'dan üst düzey yetkililer katıldı.

Törende, Türkiye'nin Paris Büyükelçisi Yunus Demirer ile Epinay Belediye Başkanı Herve Chevreau da hazır bulundu.

Büyükelçi Demirer konuşmasında, Fransız komutan Charles de Gaulle'ün Atatürk'e olan hayranlığını vurgulayarak, 1968 yılında Türkiye'ye yaptığı ziyarete değindi. Demirer, bu projenin gerçekleşmesinde emeği geçen herkese, özellikle Trabzonlular Derneği'ne teşekkür etti.

Epinay-sur-Seine'deki Trabzonlular Derneği binası önünde yer alan Atatürk büstü, 1,1 metrelik beton bir kaide üzerine oturtulmuş, 80 santimetrelik bronz bir heykel. Türkiye'nin kültürel ve manevi mirasının korunması amacıyla dikilmiş olan anıt, Fransa'daki ilk Atatürk büstü olma özelliğini taşıyor.

Kaynak: AA / Şeyma Yiğit - Güncel

Uluslararası İlişkiler Mustafa Kemal Atatürk Türkiye Cumhuriyeti Yerel Haberler Kültür Sanat Türkiye Fransa Güncel Kültür Sanat Yaşam Paris Tören

"
Benzer Videolar